Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σε 8 κλινικές το 66% των εσόδων των ιδιωτικών θεραπευτηρίων


Τη μεγάλη συγκέντρωση στον κλάδο των ιδιωτικών θεραπευτηρίων αλλά και την σταδιακή απώλεια εσόδων από το 2009 μέχρι το 2016 στον κλάδο καταγράφει έρευνα της Deloitte.

της Βίκυς Γερασίμου

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιεύτηκε το Γενάρη ο ιδιωτικός κλάδος υγείας ανήλθε σε συνολικά 1,5 δις, εκ των οποίων τα 0,9 δις αφορούσαν τα Γενικά Νοσοκομεία, τα 0,4 δις τα Διαγνωστικά Κέντρα και τα 0,2 δις τα Μαιευτήρια στην Αττική.

Συνολικά 8 όμιλοι ιδιωτικών κλινικών διαχειρίζονται περίπου 527 εκατ. ευρώ από τα 900 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στον κλάδο, δηλαδή το 66% και έχουν 3.000 κλίνες, δηλαδή το 44% των κλινών που έχει ο κλάδος.

Πηγή: Deloitte

Όπως επισημαίνεται και στην έρευνα – που αφορά στοιχεία του 2016 – τον τελευταίο χρόνο το CVC Capital μέσω του Hellenic Healthcare SARL αύξησε την παρουσία του στην εν λόγω αγορά με την απόκτηση του IASO Genaral (Metropolitan General) τον Απρίλιο και την πρόσφατη εξαγορά του Ομίλου Υγεία.

Πηγή: Deloitte

Βάσει των στοιχείων της Deloite τα μερίδια στα ιδιωτικά θεραπευτήρια κατανέμονται ως εξής: Ιατρικό Αθηνών 23%, Υγεία 18%, Metropolitan 12%, Euromedica 7%, Άγιος Λουκάς 6%, Ευρωκλινική 6%, Metropolitan General 5%, Ντυνάν 4%, Mediterraneo 4%, Βιοκλινική 2% και άλλα θεραπευτήρια 15%.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 15 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σε 8 κλινικές το 66% των εσόδων των ιδιωτικών θεραπευτηρίων! https://www.insurancedaily.gr/se-8-klinikes-66-ton-esodon-ton-idiotikon-therapeftirion/