Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σε αντίστροφη μέτρηση για το e-Μητρώο Διαμεσολαβούντων


Την επίλυση όλων των τεχνικών προβλημάτων ώστε να καταστεί εφικτή η οργάνωση και λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Διαμεσολαβούντων ανέλαβε επιτροπή τεχνικών (μηχανογράφων) από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι στο εν λόγω Μητρώο να περιληφθούν όλοι οι διαμεσολαβούντες της χώρας και από κάθε κατηγορία διαμεσολάβησης (agency system, πράκτορες, μεσίτες κ.α.) ώστε τόσο οι ίδιοι οι επαγγελματίες όσο και οι ασφαλισμένοι, αλλά και οι υποψήφιοι προς ασφάλιση να μπορούν να αναζητούν και να λαμβάνουν πληροφορίες για τα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Σημειώνεται ότι η όλη προσπάθεια θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος του έτους αρχές του επόμενου, καθότι από το Φεβρουάριο τίθεται σε ισχύ η οδηγία IDD  περί ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, βάσει της οποίας οι φορείς διαμεσολάβησης θα πρέπει να έχουν οργανώσει ένα Ηλεκτρονικό Μητρώο για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Σημειώνεται ότι αρχές καλοκαιριού οι πρόεδροι των τριών προαναφερόμενων φορέων είχαν συναντηθεί για το θέμα αυτό και είχαν καθορίσει την όλη διαδικασία ώστε ο κλάδος να ολοκληρώσει εμπρόθεσμα τη σχετική διαδικασία.


1 Comment

1 Σχολιο

  1. Εργενιάδης Αργύρης

    Aug 10, 2017 at 4:07 PM

    Αμήν και πότε!!!
    Όχι τίποτα άλλο αλλά για να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι!
    Νισάφι…………………….

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σε αντίστροφη μέτρηση για το e-Μητρώο Διαμεσολαβούντων! https://www.insurancedaily.gr/se-antistrofi-metrisi-gia-e-mitroo-diamesolavounton/