Κοινωνική Ασφάλιση

Σε απεργία σήμερα ο ΠΣΕ-ΟΑΕΕ


Σε δελτίο τύπου του Π.Σ.Ε. – Ο.Α.Ε.Ε αναφέρεται ότι ο φορέας “συνεχίζει και σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, για τρίτη μέρα, από τις 7.00 π.μ. καταλήψεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων Κέντρου Αθήνας (Πειραιώς 46-48), Δυτικής Αττικής (Αγ. Κωνσταντίνου 5) και Ανατολικής Αττικής (Καραγιώργη 4 Ν. Ηράκλειο) του Ο.Α.Ε.Ε. οι οποίες θεωρούνται από τις πλέον υποστελεχωμένες υπηρεσίες σε ολόκληρο τον Ε.Φ.Κ.Α.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι, στις συγκεκριμένες διευθύνσεις υπάρχουν Περιφερειακά Τμήματα όπου 6 μόνο συνάδελφοι καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες εξυπηρέτησης 22.000 ασφαλισμένων, ενώ το 2015 που ο κος Πετρόπουλος ανέλαβε διοικητής στον ΟΑΕΕ τα συγκεκριμένα τμήματα διέθεταν κατά μέσο όρο 14 υπαλλήλους και σύμφωνα με τον ίδιο χρειάζονταν άμεση ενίσχυση με προσωπικό!

Όλα αυτά βέβαια γρήγορα ξεχάστηκαν και με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ το ήδη μειωμένο προσωπικό των περιφερειακών υπηρεσιών «λεηλατήθηκε» και συνεχίζει να λεηλατείται, με ευθύνη της Πολιτικής Ηγεσίας, της Διοίκησης αλλά και Υπηρεσιακών Παραγόντων. Καθένας απ’ αυτούς θεωρεί ότι αυτό που προέχει είναι η στελέχωση κάθε νεοσύστατης ή αναδιαρθρωμένης υπηρεσίας, εγκαταλείποντας όσους μένουν πίσω να «κόψουν το λαιμό τους» και να επιβιώσουν όπως μπορούν στο χάος που δημιουργήθηκε.

Αν για κάποιους «μεγαλόσχημους» αυτό αποτελεί υπερβολή, ας δοκιμάσουν να σταθούν έστω για μία ημέρα πίσω από το γκισέ του τμήματος Αμαρουσίου, Ομόνοιας κ.λ.π. Οι ίδιες βέβαια συνθήκες λίγο-πολύ επικρατούν και στις υπόλοιπες υπηρεσιακές μονάδες του Ο.Α.Ε.Ε – Ε.Φ.Κ.Α., στα τμήματα συντάξεων, ασφάλισης κ.ο.κ. Καταγγέλλουμε λοιπόν αυτή την απερίγραπτη κατάσταση και απαιτούμε την άμεση ενίσχυση όλων των περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΑΕΕ, αρχικά τουλάχιστον στα επίπεδα όπου λειτουργούσαν μέχρι την 31/12/2016. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θα δεχτούμε η ενίσχυση αυτή να προέλθει από εσωτερική αναδιάταξη του προσωπικού των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Όσο για τα «μεγαλεπήβολα» σχέδιά τους για τον ΕΦΚΑ – «ΒΙΤΡΙΝΑ» ας προχωρήσουν αν θέλουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάτι το οποίο έπρεπε να είχαν δρομολογήσει από το καλοκαίρι του 2016, τότε που μιλούσαν για «πλεονάζον» προσωπικό στο νέο Οργανισμό. Καταλαβαίνει νομίζουμε ο καθένας με πόση ανευθυνότητα και επιπολαιότητα αντιμετωπίστηκε από την αρχή το εγχείρημα του ΕΦΚΑ για να φτάσουμε δύο χρόνια μετά σε πλήρες αδιέξοδο. Από τα ζητήματα της έλλειψης προσωπικού και τα δεκάδες οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα μέχρι την ανικανότητα εξασφάλισης υπηρεσιών καθαριότητας και συντήρησης των κλιματιστικών”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 − two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σε απεργία σήμερα ο ΠΣΕ-ΟΑΕΕ! https://www.insurancedaily.gr/se-apergia-simera-o-pse-oaee/