Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σε θετική τροχιά η Ευρωπαϊκή Πίστη με κέρδη προ φόρων 15,4 εκατ. ευρώ


Σε θετική πορεία διατηρήθηκε και το 2018 η Ευρωπαϊκή Πίστη όπως εξάλλου και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που βίωσε η ελληνική οικονομία.

του Νίκου Μωράκη

Ειδικότερα όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Γεωργακόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2018:

-κατά την περίοδο 2009-2017 τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 190% όταν της ασφαλιστικής αγοράς ενισχύθηκαν κατα 113%

– ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 56% ενώ της αγοράς κινήθηκε πτωτικά κατά 29% , το ενεργητικό αυξήθηκε κατά 94% ενώ του κλάδου κατά 8% τα κέρδη προ φόρων κατά 500% ενώ της αγοράς ενισχύθηκαν κατά 242%

-τα κερδη προς ίδια κεφαλαια ενισχύθηκαν κατά 111% από 59% της αγοράς

-το μερίδιο κατέγραψε αύξηση 129%

και όλα αυτά σημείωσε ο κ. Γεωργακόπουλος ενώ η εταιρεία δεν χρειάστηκε να κάνει αυξήσεις κεφαλαίου σε μία περίοδο που σε σύνολο οι αυξήσεις κεφαλαίου του κλάδου ανήλθαν σε 1,7 δις ευρώ. Επίσης ανέφερε ότι «Το 2018 ο Όμιλος μας ολοκλήρωσε ακόμη μια επιτυχημένη χρονιά σε όλες του τις δραστηριότητες. Ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση του στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, αποδεικνύοντας την αντοχή και την αποτελεσματικότητά του στη διαχείριση των κινδύνων, καθώς πέρυσι η χώρα μας βίωσε πρωτόγνωρες καταστροφικές πυρκαγιές, έντονα καιρικά φαινόμενα και αυξημένα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, αλλά και ένα φτωχό σε αποδόσεις επενδυτικό περιβάλλον. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, αποδείξαμε έμπρακτα τη στήριξή μας, το κοινωνικό μας πρόσωπο, με ενέργειες και δράσεις που αντανακλούν τον συνεπή μας χαρακτήρα επί 41 έτη: να είμαστε πάντα δίπλα στους ασφαλισμένους μας και να ανταποκρινόμαστε αμέσως. Οι στρατηγικοί στόχοι μας για το 2019, παραμένουν ευθυγραμμισμένοι με το Όραμα μας. Η ιδιωτική ασφάλιση εμφανίζει σπουδαίες προοπτικές, και λόγω της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου στο σύνολο της Ε.Ε. και λόγω της σημαντικής συρρίκνωσης των παροχών του Δημόσιου Συστήματος Ασφάλισης».

Ο κ. Στέφανος Βερζοβίτης, Μέλος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, αναφερόμενος στη χρήση του 2018 επεσήμανε ότι τα μικτά ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 4,1% στα 191 εκατ. , τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν κατά 2%, ωστόσο διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα για τα δεδομένα της αγοράς στα 15,4 εκατ. ευρώ.

Μειωμένα κατά 32,9% ήταν τα κέρδη ανά μετοχή, όμως το μέρισμα που θα δώσει η εταιρεία θα είναι αυξημένο κατά 8,33% και θα διαμορφωθεί σε 0,13 ευρώ ανά μετοχή. Όπως σημείωσε ο κ. Βερζοβίτης τα μειωμένα κέρδη οφείλονται κυρίως στις αυξημένες αποζημιώσεις καθώς και της αυξημένες προβλέψεις σε σχέση με το 2017. Σε άλλο σημείο των αναφορών του τόνισε ότι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο αυξήθηκε στα 338 εκατ. ευρώ από 325,7 το 3017 και ενισχυμένη ήταν οι δύο δείκτες φερεγγυότητας ο SCR στο 159,8% από 154,7% το 2017 και ο MCR στο 402% από 347%.

Υπογράμμισε επίσης ότι το περιθώριο κέρδους προ φόρων διαμορφώθηκε στο υψηλό 8,1% ενώ η εταιρεία τα τελευταία 4 χρόνια αντάμειψε τους μετόχους με μερίσματα 11,3% και τόνισε ότι “Την τελευταία δεκαετία, έχουμε καταφέρει, μέσα σε ένα πρωτοφανές περιβάλλον αλλεπάλληλων κρίσεων, να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, με μερίδιο αγοράς 4,9%, το οποίο έχει διπλασιαστεί τα δέκα τελευταία έτη. Παραμένουμε πάντα συνεπείς στις αξίες μας και στο σεβασμό μας προς τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, με κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Το 2019, αλλά και στα επόμενα έτη, ο Όμιλος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σε θετική τροχιά η Ευρωπαϊκή Πίστη με κέρδη προ φόρων 15,4 εκατ. ευρώ! https://www.insurancedaily.gr/se-thetiki-trochia-evropaiki-pisti-kerdi-pro-foron-154-ekat-evro/