Ασφαλίσεις Αγροτών

Σειρά επαφών Μ. Βορίδη με ασφαλιστικές για την κάλυψη των αγροτών

.makisvoridis.gr

Σε συζητήσεις με την ασφαλιστική αγορά έχει προχωρήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, προκειμένου όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα το “Βήμα” να υλοποιηθεί σχέδιο κάλυψης των αγροτών “που να βελτιώνει το πλαίσιο ασφάλισης της παραγωγής χωρίς να επιβαρύνεται περαιτέρω το κόστος για τους αγρότες. Εχω ήδη κάνει μια πρώτη σειρά επαφών με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Μελετάμε τις δυνατότητες για να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εις όφελος των παραγωγών”.

Ο κ. Βορίδης επίσης αναφέρει ότι “ο ΕΛΓΑ είναι ένας Οργανισμός με πλήθος χρόνιων προβλημάτων, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια εμφανίζεται διαδοχικά ελλειμματικός. Ολα αυτά απαιτούν έναν ολοκληρωμένο επανασχεδιασμό και όχι λύσεις εμβαλωματικές, προκειμένου και οι αγρότες να απολαμβάνουν στο έπακρον τον ανταποδοτικό του χαρακτήρα και η αγροτική παραγωγή να προστατεύεται και ο Κρατικός Προϋπολογισμός να μην επιβαρύνεται. Οταν περιμένουμε από τους αγρότες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Οργανισμό καταβάλλοντας το ασφάλιστρο, πρέπει και ο ΕΛΓΑ να εμφανίζεται το ίδιο συνεπής απέναντί τους.

Η είσοδος της ιδιωτικής ασφάλισης στον χώρο αυτόν δεν είναι κάτι εύκολο και αυτό το μαρτυρά και η μεγάλη αναμονή στην ολοκλήρωση της σχετικής αναλογιστικής μελέτης, την οποία δεν κατόρθωσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν ωφελεί όμως κανέναν το να «κλοτσάμε το τενεκεδάκι» για να περνάει ο καιρός και να μετακυλίεται το πρόβλημα στους επόμενους. Το ζητούμενο είναι να δοθεί λύση”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σειρά επαφών Μ. Βορίδη με ασφαλιστικές για την κάλυψη των αγροτών! https://www.insurancedaily.gr/seira-epafon-m-voridi-me-asfalistikes/