Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ι. Σεληνιωτάκη: Πλατφόρμα για τις ΕΠΥ και σχέδιο παρακολούθησης της IDD


Στην ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών και της ΔΕΙΑ, την πλατφόρμα για την ανταλλαγή πληροφοριών για τις ΕΠΥ της εποπτικής αρχής και της EIOPA και τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν στην ασφαλιστική αγορά αναφέρθηκε η κ. Σεληνιωτάκη, Επικεφαλής της ΔΕΙΑ από το βήμα του 20ου Ασφαλιστικού και Αντασφαλιστικού Συνεδρίου της ΕΑΕΕ.

της Βίκυς Γερασίμου

Όπως εξήγησε η ΤτΕ συμμετέχει στην EIOPA και έχει ανοιχτό διάλογο με τις ασφαλιστικές εταιρείες σε προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και της οδηγία εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου. «Οι ασφαλιστικές» πρόσθεσε «έχουν αντιληφθεί ότι το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο προσφέρει αποτελεσματικά οφέλη για την προστασία των επιχειρήσεων και των ασφαλισμένων».

Forum  για τις ΕΠΥ

Οι εθνικές εποπτικές αρχές έχουν δημιουργήσει μία πλατφόρμα με την EIOPA μέσω της οποίας ανταλλάσσονται πληροφορίες άτυπα. Ωστόσο, ενδεχομένως μελλοντικά να υπάρξει και σχετική θεσμοθέτηση της. Όπως επισήμανε η κ. Σεληνιωτάκη πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις εποπτικές αρχές των κρατών της Ευρώπης.

Σχέδιο παρακολούθησης της IDD

Όσον αφορά την IDD η ΤτΕ έχει καταρτίσει σχέδιο για την παρακολούθηση της οδηγίας. Το μεγάλο μέρος της εφαρμογής της οδηγίας ανέφερε το φέρνει ο κλάδος που είναι υπεύθυνος για τη διακίνηση των προϊόντων.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 15 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ι. Σεληνιωτάκη: Πλατφόρμα για τις ΕΠΥ και σχέδιο παρακολούθησης της IDD! https://www.insurancedaily.gr/seliniotaki-platforma-gia-tis-epy-ke-schedio-parakolouthisis-tis-idd/