
Μία ακόμη φαρμακοβιομηχανία μαμούθ βρίσκεται στα σκαριά, καθώς όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, η αμερικανική Baxalta έχει δεχτεί μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση εξαγοράς από την εδρεύουσα στο Δουβλίνο Shire, σε ένα deal που εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 30 δισ. δολάρια.
Η Shire «πολιορκεί» την Baxalta εδώ και πέντε μήνες, ωστόσο η τελευταία πρόταση φαίνεται πως βρίσκεται πολύ πιο κοντά στις προσδοκίες της Baxalta, καθιστώντας εξαιρετικά πιθανή την επίτευξη συμφωνίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ενδεχόμενη συμφωνία θα οδηγήσει στη δημιουργία μίας εκ των μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών στον κόσμο που εξειδικεύονται στις σπάνιες ασθένειες. Τον περασμένο Αύγουστο, το διοικητικό συμβούλιο της Baxalta απέρριψε την πρόταση ανταλλαγής μετοχών της Shire, χαρακτηρίζοντας το τίμημα μικρό.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι πλέον η Shire έχει προσθέσει αρκετά μετρητά στην προσφορά της, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η Baxalta αποτιμάται πάνω από 30 δισ. δολάρια.
Αν κλείσει το deal μεταξύ των δύο εταιρειών, τότε η αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων στον κλάδο της Υγείας αυτό το χρόνο ξεπερνά τα 600 δισ. δολάρια, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Groupama: Αύξηση παραγωγής 6,7% το 2025

ΝΝ - ΚΠΙΣΝ: Οικοσύστημα μακροζωίας στη βάση της ποιότητας

Aνοδική πορεία για τις εταιρείες της Ευρώπη Holdings

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ ΝΠΙΔ 2026

Ο Κ. Αντωνόπουλος στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Αύξηση ασφαλιστικής παραγωγής 19,3% στη Μινέττα

Σε τροχιά κερδοφορίας και ανάπτυξης η INTERLIFE το 2025


















