Ειδήσεις

“Σήμα” Κομισιόν για μη περικοπή των παλιών συντάξεων

pensions

Δεν χρειάζεται να κοπούν οι παλιές συντάξεις, ούτε φέτος, αλλά ούτε και τα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι η άποψη της Κομισιόν, όπως διατυπώθηκε στην πρώτη έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, η οποία δημοσίευθηκε χθες.

Πιο αναλυτικά, στην σχετική έκθεση αναφέρεται πως οι ελληνικές αρχές σκοπεύουν να εφαρμώσουν το ”πάγωμα” των συντάξεων έως το 2022, αλλά δεν θα προχωρήσουν στις περικοπές των συντάξεων οι οποιές επανϋπολογίστηκαν και για τις οποίες προέκυψαν αρνητικές προσωπικές διαφορές.

Αξίζει να σημειωθεί από επισημαίνεται πως σύμφωνα με την άποψη της Κομισιόν οι περικοπές στις συντάξεις δεν είναι απαραίτητες για την επίτευξη , αλλά ούτε και την διατήρηση του στόχου 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα μεσοπρόθεσμα. Αυτό σημαίνει πώς οι καταβαλλόμενες κατά τη 12η /5/2016 κύριες και επικουρικές συντάξεις (σ.σ. “ παλιές συντάξεις) δεν θα μειωθούν έως 18% από την 1η/1/2019.

Ωστόσο, οι περικοπές στις συντάξεις τις οποίες αιτήθηκαν ασφαλισμένοι μετά την 12η/5/2016 (δηλ. στις “νέες συντάξεις”) θα συνεχίσουν να ισχύουν. Παράλληλα, όλες οι συντάξεις, παλιές και νέες, δεν θα λάβουν καμία ονομαστική αύξηση έως το 2022. Έτσι, το πραγματικό τους επίπεδο θα μειωθεί την επόμενη 4ετία…


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
“Σήμα” Κομισιόν για μη περικοπή των παλιών συντάξεων! https://www.insurancedaily.gr/sima-komision-gia-mi-perikopi-ton-palion-syntaxeon/