Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού για την Εθνική Ασφαλιστική


Τις τελευταίες κρίσιμες επαφές με τους μετόχους της Εθνικής Ασφαλιστικής, έχουν σήμερα εκπρόσωποι της Exin, προκειμένου να διαπραγματευτούν το κλείσιμο του deal για την εξαγορά του 75% της εταιρείας.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ID, οι εκπρόσωποι της Exin κομίζουν στην Εθνική Τράπεζα φάκελο με την τελική τους πρόταση, από την οποία προκύπτει η σύνθεση και κατά συνέπεια η ποιότητα του χαρτοφυλακίου που εξασφάλισε το fund προκειμένου να καλύψει το τίμημα της εξαγοράς (718,5 εκατ. ευρώ). Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πλέον τη σκυτάλη παίρνει ο μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο οποίος θα κληθεί να αξιολογήσει την πρόταση της Exin, κυρίως σε ότι αφορά τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, και να αποφασίσει το κατά πόσο το deal θα προχωρήσει στην εκτέλεσή του, ή ο φάκελος θα… επιστραφεί στην Exin και η όλη υπόθεση θα περάσει στην… ιστορία.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν, στο μεταξύ, ότι τα πάντα θα κριθούν από το κατά πόσο και οι δύο πλευρές θα δεχθούν να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους, ώστε το deal να υπογραφεί. Πάντως, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά της Εθνικής Τράπεζας εξετάζει ήδη κάποιες πρώτες εναλλακτικές, στο βαθμό που τελικά δεν οδηγηθεί σε συμφωνία με την Exin.

Επικρατέστερη αυτών είναι η εισαγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Χρηματιστήριο με τη διάθεση νέων και υφιστάμενων μετοχών και σκοπό την αναζήτηση επενδυτών που θα θελήσουν να τοποθετηθούν στην εταιρεία, αλλά και στρατηγικών εταίρων που θα διεκδικήσουν υψηλότερες συμμετοχές.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού για την Εθνική Ασφαλιστική! https://www.insurancedaily.gr/simera-krisimo-rantevou-gia-tin-ethniki-asfalistiki/