Insurance Awards ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΩΡΑΚΗΣ

Σκιαγραφώντας τον απόλυτο Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή


Άραγε υπάρχει ο απόλυτος Έλληνας Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής; Υπάρχει ο Mr Perfect της Ασφαλιστικής Αγοράς; Και αν υπάρχει, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν; 

του Νίκου Μωράκη

(nikosmorakis@moraxmedia.gr)  

Ας υποθέσουμε ότι μπορούσαμε να ψηφίζουμε κάθε χρόνο τον απόλυτο Ασφαλιστή ή Ασφαλίστρια της Αγοράς μας. Αυτόν ή αυτήν που λειτουργεί ως role model για τους υπόλοιπους και ως άλλος Bradley Cooper στη Χολιγουντιανή ταινία Limitless ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και ταράζει τα νερά με τις ικανότητές του.

Είναι έξυπνος/η επικοινωνιακά χαρισματικός/ή και στρατιωτικά πειθαρχημένος/η.   

Μεταφέρει την ασφαλιστική συνείδηση στην κοινωνία μετατρέποντάς την σε latest trend και ο κόσμος δέχεται τα επιχειρήματά του χωρίς δεύτερες σκέψεις και υποψίες για τα κίνητρά του.

Έχει καλοζυγισμένο χαρτοφυλάκιο – σε όλους τους κλάδους, δείκτη ζημιών που θα εντυπωσίαζε και το πιο αυστηρό τμήμα αποζημιώσεων και διατηρησιμότητα στο 100%. Όποιος τον εμπιστεύεται βγαίνει κερδισμένος και η ανάλυση αναγκών του έχει χαρακτηριστικά χειρουργικής επέμβασης. Είναι ο άρχοντας του cross selling και ως διά μαγείας 10 στις 10 προσφορές που κάνει καταλήγουν σε συμβόλαια.

Ας προσγειωθούμε όμως για λίγο στην πραγματικότητα. Και ας αναρωτηθούμε τι κάνει έναν Ασφαλιστή Super; Ποια είναι τα κριτήρια που τον κατατάσσουν ένα σκαλί πιο πάνω από τους υπόλοιπους και ποια μέθοδο χρησιμοποιεί προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή;

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι αν ήταν εύκολο τότε όλοι θα πούλαγαν ασφάλειες. Άρα δεν είναι. Και ξεκινάει από την ιδέα ότι ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι αφεντικό του εαυτού του. Δεν έχει ωράριο, δεν χρειάζεται να κάθεται σε ένα γραφείο το κλασικό οκτάωρο και μόλις μάθει τη δουλειά δεν έχει ταβάνι στο εισόδημά του. Είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του οι οποίες είτε θα τον μετατρέψουν σε πετυχημένο ασφαλιστή είτε θα τον σπρώξουν εκτός επαγγέλματος. Ο Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής πρέπει να είναι τυπικός, υπομονετικός, επίμονος και να εμπνέει εμπιστοσύνη. Να γνωρίζει το χώρο και τις υπηρεσίες που προσφέρει και να μη σταματάει η δουλειά του με την παράδοση του συμβολαίου!

Να μη σταματάει η δουλειά του με την παράδοση του συμβολαίου!

Να έχει μεγάλο χαρτοφυλάκιο αλλά όχι τοξικό. Νέα παραγωγή αλλά όχι εφήμερη, μεγάλο πελατολόγιο αλλά όχι γεμάτο δυσαρεστημένους πελάτες. Να φροντίζει για την τακτική επικοινωνία μαζί τους και να έχει το τηλέφωνο stand by εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο καθώς το αναπάντεχο γεγονός δεν υπολογίζει από οκτάωρα και γιορτές. Ο καλός ασφαλιστής δεν ζητάει για συστάσεις αλλά αφήνει το αποτέλεσμα της δουλειάς του να του φέρει νέους πελάτες. Ενδιαφέρεται πραγματικά για τους ασφαλισμένους του οι οποίοι το καταλαβαίνουν και γι’ αυτό προτείνουν σε φίλους και συγγενής το όνομά του. Είναι άνθρωπος της λεπτομέρειας και ενώ η φύση της δουλειάς του τον θέλει πληθωρικό και ετοιμόλογο πρέπει να είναι και μεθοδικός & τακτικός! Πόσο δύσκολο! Χαρακτηριστικά που συγκρούονται μεταξύ τους και πρέπει να συνυπάρξουν προκειμένου να δημιουργήσουν τον επαγγελματία Ασφαλιστή.

Στο τέλος της ημέρας καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας. Υπάρχει η όρεξη για δουλειά που μαζί με εντατική εκπαίδευση (προϊοντική & πωλησιακή), πάθος και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και φυσικά λίγο από τον παράγοντα τύχη που δημιουργούν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τον super Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή!

Στις 30 Ιουνίου 2017 η Morax Media θα βραβεύσει για ακόμη μια χρονιά αυτούς που οι εταιρείες τους, τους ξεχώρισαν για τα παραγωγικά τους αποτελέσματα. Για τις προσπάθειες της χρονιάς που πέρασαν και απέδωσαν καρπούς γιατί είχαν πρόγραμμα και πέτυχαν!

Τα Insurance Awards Φίλιππος Μωράκης επικροτούν τον Επαγγελματία Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή. Είναι η αναγνώριση των προσπαθειών τους από έναν τρίτο ανεξάρτητο οργανισμό ο οποίος πιστοποιεί τις ικανότητές τους.

Τον επαγγελματισμό που ο καταναλωτής ψάχνει προκειμένου να εμπιστευτεί τις οικονομίες του.

Με νέο concept, σε νέο χώρο, με νέες κατηγορίες βραβείων και έναν παρουσιαστή έκπληξη τα βραβεία αλλάζουν σελίδα και έρχονται να υποστηρίξουν το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται ο επαγγελματίας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής δίνοντάς του ένα ακόμη λόγο να επιμένει και να δραστηριοποιείται στο επάγγελμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις βραβεύσεις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα awards.moraxmedia.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@moraxmedia.gr

 


2 Comments

2 Σχολια

 1. Stef

  May 18, 2017 at 11:55 AM

  Ωραία ! το άρθρο αναφέρεται στην ποιότητα και οι βραβεύσεις στην ποσότητα ….

  • Insurancedaily editorial team

   May 18, 2017 at 1:07 PM

   Αγαπητέ Stef, φέτος οι βραβεύσεις έχουν κατηγορία ποϊοτικών χαρακτηριστικών στις οποίες βραβεύουμε Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές για όλα αυτά που αναφέρουμε και στο άρθρο! Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στο awards.moraxmedia.gr

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four − one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σκιαγραφώντας τον απόλυτο Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή! https://www.insurancedaily.gr/skiagrafontas-ton-apolyto-asfalistiko-diamesolaviti/