
Η πανδημία μας έκανε να σκεφτόμαστε διαφορετικά, σημείωσε κατά την εισήγησή του στο ετήσιο συνέδριο του Economist ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Σταύρος Κωνσταντάς, που τόνισε τις διαφορετικές προτεραιότητες τις οποίες κλήθηκαν να υπηρετήσουν οι επιχειρήσεις.
Αναφέρθηκε ειδικότερα στον ασφαλιστικό κλάδο, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων όπως προγράμματα υγείας, ασφαλιστικά αλλά και προγράμματα για φυσικές καταστροφές, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό που χρειάζεται για ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον είναι φορολογικές μεταρρυθμίσεις.
Όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντάς, με το νέο επιχειρηματικό μοντέλο που κλήθηκαν να υπηρετήσουν οι επιχειρήσεις, προτεραιότητα ήταν η τήρηση νέων κανόνων και η υιοθέτηση νέου μοντέλου αλληλεπίδρασης με τους πελάτες.
Τόνισε την πρόοδο που σημείωσαν οι ασφαλιστικές εταιρείες εν μέσω πανδημίας επενδύοντας σε πολλές νέες διαδικασίες όπως η ρομποτική, η μηχανική μάθηση, η τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες. Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντάς εξήγησε την ανάγκη ετοιμότητας στη διαχείριση της μεγάλης ροής δεδομένων και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων για την κάλυψη των αναδυόμενων αναγκών της αγοράς.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

6 ασφαλιστικές στη λίστα Fortune Greece 100

Tο νέο ΔΣ στην Εθνική Ασφαλιστική – Δηλώσεις Γ. Κώτσαλου & Δ. Μαζαράκη

Ο Γιώργος Κώτσαλος νέος Πρόεδρος στην ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική

Όλες οι υπηρεσίες του MyEthniki με ένα …“tap”








