Ασφάλιση για Αεροσκάφη - Drones Ειδήσεις & Νέα

Στα $2 εκατ. η μεγαλύτερη «καμπάνα» για πτήση drone


drone5Τη σκληρή της στάση απέναντι στις παράνομες πτήσεις και φωτογραφήσεις των drones θέλει να δείξει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), επιβάλλοντας το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πρόστιμο.

Πιο αναλυτικά, η FAA επέβαλλε πρόστιμο ύψους 1,9 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία αεροφωτογράφησης SkyPan International, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία πραγματοποίησε συνολικά 65 παράνομες πτήσεις με drones πάνω από τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο, από τις 21 Μαρτίου έως τις 15 Δεκεμβρίου του 2014.

Σε κάθε μία από αυτές τις πτήσεις, η FAA αναφέρει ότι τα drones που χρησιμοποιήθηκαν δεν έφεραν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για εμπορικές πτήσεις, όπως το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.

Η εταιρεία έχει στη διάθεσή της 30 ημέρες, ωστόσο εκτιμάται ότι δεν θα πληρώσει το πρόστιμο χωρίς να αντιδράσει. «Η SkyPan πραγματοποιεί αεροφωτογραφήσεις πάνω από ιδιωτικές εκτάσεις σε αστικές περιοχές εδώ και 27 χρόνια και συμμορφώνεται πλήρως με τους κανονισμούς της FAA», σημειώνει εκπρόσωπος της εταιρείας. «Η SkyPan είναι πλήρως ασφαλισμένη και περήφανη για την παράδοση στην προστασία της δημόσιας ασφάλειας και ιδιωτικότητας».

Ενώ η FAA αναφέρει ότι «καθένας που χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ πρέπει να καταλαβαίνει και να τηρεί το σύνολο των κανόνων μας», πολλοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν τους κανονισμούς περίπλοκους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στα εκατ. η μεγαλύτερη «καμπάνα» για πτήση drone! https://www.insurancedaily.gr/sta-2-ekat-i-megalyteri-kabana-gia-p/