Ασφάλιση Κατοικιδίων Ειδήσεις & Νέα

Στα ύψη οι αποζημιώσεις για… δαγκώματα σκύλων στις ΗΠΑ


dog1Το ένα-τρίτο των χρημάτων που καταβλήθηκαν στις ΗΠΑ μέσα στο 2014 ως αποζημιώσεις για υποθέσεις αστικής ευθύνης ιδιοκτητών ακινήτων αφορούν σε περιπτώσεις που ο σκύλος του ιδιοκτήτη είχε δαγκώσει ή τραυματίσει τρίτους.

Όχι, οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου δεν άρχισαν ξαφνικά να μεταλλάσσονται σε άγρια θηρία και να δαγκώνουν όποιον βρίσκουν μπροστά τους. Απλά αυξάνεται το ασφαλιστικό κόστος, κυρίως ως αποτέλεσμα της αύξησης των ιατρικών εξόδων.

Έχετε, λοιπόν, ποτέ σκεφτεί πόσο μπορεί να σας κοστίσει η επιθετικότητα του κατοικίδιου σας; Στις ΗΠΑ, πάντως, η μέση αποζημίωση για δάγκωμα από σκύλο ανέρχεται στα 32 δολάρια, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του Insurance Information Institute, οι αποζημιώσεις για δαγκώματα και άλλους τραυματισμούς που προκάλεσαν σκύλοι έφτασαν τα 530 εκατ. δολάρια το 2014.

Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι οι απαιτήσεις για δαγκώματα σκύλων μειώθηκαν σε ποσοστό 5% έναντι του 2013, το μέσο κόστος ανά αποζημίωση αυξήθηκε κατά 15%. Σε σύγκριση, δε, με το… μακρινό 2003, οι απαιτήσεις μειώθηκαν το 2014 κατά 2%, ενώ το κόστος αποζημίωσης αυξήθηκε 67%!!!

«Το μέσο κόστος αποζημίωσης σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε μέσα στο 2014 σε ποσοστό άνω του 67% από το 2003, λόγω των αυξημένων ιατρικών εξόδων καθώς και του ύψους των εξωδικαστικών συμβιβασμών και των ποσών που εκδικάζουν οι δικαστές στους ενάγοντες», δήλωσε ο Loretta Worters, αντιπρόεδρος του Insurance Information Institute.

Η μέση αποζημίωση ανά δάγκωμα σκύλου αυξήθηκε στα 32,072 δολάρια από 27,862 δολάρια το 2013. Η California είναι η πολιτεία με τις περισσότερες τέτοιου είδους αποζημιώσεις με 1.867 υποθέσεις. Το υψηλότερο, ωστόσο, κόστος παρατηρείται στη Νέα Υόρκη.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στα ύψη οι αποζημιώσεις για... δαγκώματα σκύλων στις ΗΠΑ! https://www.insurancedaily.gr/sta-ypsi-i-apozimiosis-gia-dagkomata/