Ειδήσεις

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για τη Novartis

Βουλή

Ιδιαίτερα έντονη αναμένεται να είναι η συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη σχετικά με ψηφοφορία επί της προτάσεως της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Η ημερομηνία ορίστηκε σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Η διάσκεψη δέχθηκε, κατά πλειοψηφία, την εισήγηση του προέδρου της Βουλής να στηθούν δέκα κάλπες, μια για κάθε εμπλεκόμενο. Στα ψηφοδέλτια, ένα για κάθε εμπλεκόμενο, ο κάθε βουλευτής θα δηλώνει «ναι», «όχι» ή «παρών» στη συγκρότηση επιτροπής προανακριτικής εξέτασης για τα αδικήματα που αναφέρονται στη πρόταση συγκρότησης της επιτροπής.

Την ίδια στιγμή η ΝΔ φαίνεται να αντιδρά με τη σχετική διαδικασία και μάλιστα αναφέρει ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να διαστρέψει τη συζήτηση από την ουσία της υπόθεσης Novartis, επικαλούμενη την απόφαση να στηθούν 10 κάλπες, στην ψηφοφορία επί της προτάσεως της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Πάντως η αντιπολίτευση θα ψηφίσει υπέρ της επιτροπής Κύκλοι της Ν.Δ. σημειώνουν ότι δεν θα σταθούν «στο γεγονός ότι στα πρόσωπα που θέτει προς παραπομπή η πρόταση της κυβέρνησης, δεν περιλαμβάνεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αν και αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου».

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, οι πολίτες αντιλαμβάνονται πια ότι ο μόνος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Εστιάζουν, δε, «στους λόγους για τους οποίους η απόφαση αυτή παραβιάζει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, είναι παράλογη και τελικά εξυπηρετεί μόνο την επιχείρηση λάσπης που προσπαθεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με βάση την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, δεν απαγγέλλονται συγκεκριμένες κατηγορίες στα πρόσωπα τα οποία αναφέρονται στη δικογραφία.

«Η πρόταση είναι αόριστη και το μόνο ζητούμενο που θέτει είναι αν η Βουλή -δια της προανακριτικής που θα συστήσει- είναι αρμόδια να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης ή αν θα πρέπει να επιστρέψει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη», συμπληρώνουν. Προσθέτουν επίσης ότι, «ως εκ τούτου και με βάση το άρθρο 154 του κανονισμού της βουλής, αλλά και την κοινή λογική, πρέπει να στηθεί μία μόνο κάλπη γιατί το ζήτημα που έχει θέσει η κυβερνητική πρόταση είναι μόνο ένα: αν έχει αρμοδιότητα η επιτροπή για να επιληφθεί αυτού του ζητήματος».

Κατά τους ίδιους κύκλους, «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιλέγοντας να στήσει 10 κάλπες έχει στόχο με τη συγκεκριμένη μεθόδευση να συνεχίσει το σόου που έχει οργανώσει και να δημιουργήσει νέες εντυπώσεις με μια προσχηματική ψηφοφορία για δέκα πολιτικούς της αντιπάλους, στους οποίους δεν έχει καν το θάρρος να απαγγείλει κατηγορίες, απλούστατα γιατί αυτές δεν στοιχειοθετούνται από τις ανώνυμες κατηγορίες».

Οι ίδιοι κύκλοι της Πειραιώς υπογραμμίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει και στην ολομέλεια «στην αυτονόητη θέση της να υπάρξει μόνον μια κάλπη βάσει της κατάπτυστης πρότασης που κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία». Πάντως, όπως συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ. θα πει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής «για να έρθουν όλα στο φως με διαφανείς διαδικασίες και με πιστή τήρηση του Σύνταγματος και των νόμων». «Θα κληθούν όλοι οι μάρτυρες να καταθέσουν ενώπιον όσων κατηγορούν και να αποδείξουν -αν μπορούν- τις συκοφαντίες τους. Η Ν.Δ. δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κλείσει άρον άρον την διαδικασία για να μείνει η λάσπη που ρίχνει στους πολιτικούς της αντιπάλους. Ο,τι και να κάνει, η Ν.Δ. θα αναδείξει τη σκευωρία η οποία στήθηκε με μοναδικό σκοπό την πολιτική διάσωση μίας κυβέρνησης που βουλιάζει κάτω από το βάρος των δικών τις καταστροφικών πολιτικών», καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι. Μήνυση Σαμαρά Μήνυση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε -όπως είχε προαναγγείλει- ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την υπόθεση Novartis. Σε μακροσκελή δήλωσή του ο κ. Σαμαράς ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «οι κατηγορίες “φωνάζουν από μακριά” ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες» και πρόσθεσε ότι «ο μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν “λάσπη στον ανεμιστήρα”, είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους».

Πηγή: Healthmag.gr


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για τη Novartis! https://www.insurancedaily.gr/sta-ypsi-politiki-antiparathesi-gia-ti-novartis/