Αστική Ευθύνη

ΣτΕ: 800.000 θα δώσει το δημόσιο για το θάνατο φοιτητή

Photo by Lukas from Pexels

800.000 ευρώ θα κληθεί να καταβάλλει το δημόσιο στους γονείς και τα αδέλφια του 22χρονου φοιτητή που πέθανε το 2000 από αδέσποτη σφαίρα έξω από το στρατόπεδο Στεφανάκη, στη λεωφόρο Σχιστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναγνώριζε την ευθύνη του δημοσίου και επέβαλε στο δημόσιο να πληρώσει 800.000 ευρώ σαν αποζημίωση και εν συνεχεία το δημόσιο έκανε έκανε αίτηση αναίρεσης της απόφασης αυτής, αλλά το ΣτΕ αποφάνθηκε υπέρ της οικογένειας.

Στις 25 Ιουλίου του 2000 τα ξημερώματα ο 22χρονος επέστρεφε με το μηχανάκι του στην οικία του όταν αξιωματικός υπηρεσίας μετά απο σφυρίγματα ρώτησε αλτ τις ει όπλισε το όπλο του και πυροβόλησε. Το όλπο σύμφωνα με πληροφορίες έπαθε εμπλοκή και ο αξιωματικός ζήτησε το όπλο ενός λοχία. Ρώτησε αν είναι κάποιος εκεί και πυροβόλησε. Αμέσως μετά ακούστηκε μία κραυγή. Ο αξιωματικός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για ανθρωποκτονία απο πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

20 χρόνια μετά έρχεται για την οιογένεια μία απόφαση που αναγνωρίζει την ευθύνη του δημοσίου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + 17 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΣτΕ: 800.000 θα δώσει το δημόσιο για το θάνατο φοιτητή! https://www.insurancedaily.gr/ste-800-000-tha-dosi-dimosio-gia-thanato-fititi/