Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στεκόμαστε “επιστήθια” δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο


Η πρόληψη, η διάγνωση και η ορθή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού μπορεί να καθορίσει την πορεία και τη ζωή των γυναικών που πάσχουν από τη νόσο. Αυτό ήταν το βασικότερο μήνυμα της εκδήλωσης ενημέρωσης που έγινε συμβολικά στις 25 Οκτωβρίου από την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ομάδα Μελέτης Μαστού (ΕΛΣΟΜΑ) και υπό την αιγίδα της Europa Donna Hellas.

Η ημερίδα στην οποία παρευρέθησαν τόσο η κα Έλενα Κουντουρά, Υπουργός Τουρισμού και πρόεδρος της Europa Donna Hellas, όσο και ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του ΕΕΑ, είχε σαν στόχο να μεταδώσει βιωματική και επιστημονική γνώση για όλο το φάσμα των διαδικασιών και των ιατρικών εξετάσεων, ακόμα και της γυναικείας ψυχολογίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης γυναίκες που σκέφτονται ότι ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωπες με τη νόσο ή που έχουν ήδη νοσήσει, ενημερώθηκαν και έθεσαν ερωτήσεις σε ειδικούς επιστήμονες. Επίσημος χορηγός και υποστηρικτής της ημερίδας ήταν η Ευρωκλινική, χορηγοί η FeelSafe Insurace και Αμάλθεια Holistic Therapy Center και εθελοντές οι Hopeaholics .

Μιλώντας σχετικά η κα Έλενα Κουντουρά ανέφερε “Η Europa Donna Hellas που αποτελεί το ελληνικό μέλος της ευρωπαικής συνομοσπονδίας κατά του καρκίνου του μαστού διεκδικεί με ψήφισμα της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης από όλες τις εθνικές κυβερνήσεις να τοποθετήσουν ψηλά στην agenda τους την πρόληψη και την θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού, προκειμένου οι γυναίκες στην Ελλάδα και την Ευρώπη να έχουν τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες, δομές υγείας και όλα τα πρωτόκολλα θεραπειών”.

Η Κ. Μιμή Μαρσέλλου, αντιπρόεδρος της Europa Donna Hellas, μιλώντας για την πολύτιμη αξία της Φυσικοθεραπείας στην Υγεία των Γυναικών και την σπουδαιότητα του ρόλου του φυσικοθεραπευτή στην μετεγχειρητική πρόληψη και διαχείριση πιθανών συχνών επιπλοκών όπως το λεμφοίδημα και η σεξουαλική δυλειτουργία, είπε πως “οι γυναίκες επιβάλλεται να παραμείνουν ενεργές και όχι άνεργες μετά από επεμβάσεις μαστού.

Όταν μια ζωή σώζεται πρέπει η ασθενής όχι απλά να ζήσει αλλά να ζήσει καλά. Διεθνείς μελέτες τεκμηριώνουν πως με την προώθηση του πρότυπου μοντέλου συντηρητικής αντιμετώπισης επιτυγχάνεται η αποτελεσματική μείωση της σπατάλης του κόστους για την κρατική υγεία, για τις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και για τις οικογένειες των πασχόντων που πληγώνονται οικονομικά για να αντιμετωπίσουν τα έξοδα που προκύπτουν μετά από το χειρουργείο μαστού.” Η κα Φιορίτα Πουλακάκη, Διευθύντρια Χειρουργικής κλινικής Μαστού Ευρωκλινικής Αθηνών και Εθνική Αντιπρόσωπος της Europa Donna Hellas, αναφέρθηκε στην πρόληψη και τις νεότερες θεραπείες στον καρκίνο του Μαστού, επισημαίνοντας ότι “πρέπει να υφίσταται πρωτογενής πρόληψη μέσα από τη διατροφή, την άσκηση και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής όως τη διακοπή του καπνίσματος. Θα πρέπει ναπ καταρχήν να αποτρέψουμε τη δημιουργία” εξήγησε και να προγραμματίσουμε ένα τυπικό και τακτικό έλεγχο με εξειδικευμένες εξετάσεις απεικόνισης του μαστού, κλινική εξέταση από ειδικούς και διεπιστημονική προσέγγιση”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν:

  • κ. Κώστας Ξένος , Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, «Η Διατροφή στην πρόληψη του καρκίνου του Μαστού».
  • κ. Πέτρος Μαλακάσης , Διευθυντής Απεικονιστικού Τμήματος Διάγνωσης Μαστού & Οστικής Πυκνομετρίας της Ευρωκλινικής Αθηνών, «Ο ρόλος των απεικονιστικών εξετάσεων για τον καρκίνο του Μαστού».
  • κ. Φιορίτα Πουλακάκη, Διευθύντρια Χειρουργικής κλινικής Μαστού Ευρωκλινικής Αθηνών και Εθνική Αντιπρόσωπος της Europa Donna Hellas, ” Πρόληψη και νεότερες θεραπείες στον καρκίνο του Μαστού”
  • κ. Βασίλης Κρέτσης, Διευθυντής Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής Νοσοκομείου Ευρωκλινικής Αθηνών , «Δυνατότητες αποκατάστασης μετά από μαστεκτομή».
  • κ. Γιώργος Μάριος Μακρής Διευθυντής Γυναικολογικού Τμήματος «Ευρωκλινικής Αθηνών», «Σεξουαλικότητα και Καρκίνος του Μαστού».
  • κ. Καίτη Σαμαρτζή ,Συγγραφέας ,Life & Spiritual Coach – «Δέχομαι με αγάπη τα μηνύματα που μου δίνει το σώμα μου».
  • κ. Μιμή Μαρσέλλου, MSc PT Φυσικοθεραπεύτρια , «Η Φυσικοθεραπεία στην υγεία των Γυναικών». κ. Γωγώ Τσακογιάννη, Συγγραφέας ,«Μ ‘αγαπώ» .
  • κ. Στέλλα Ζουλινάκη, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης – «Η πρόληψη δεν είναι θέμα Παγκόσμιας Μέρας » .

Από τη δική της πλευρά η κα Στέλλα Ζουλινάκη επικεφαλής της FeelInsurance κα μέλος της Europa Donna Hellas, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Μιλάνο, εξήγησε ότι “ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες του δυτικού κόσμου. Μία στις έντεκα γυναίκες στην Ευρώπη και μία στις οκτώ διεθνώς θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπη με την νόσο. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο έχουμε 6.000 νέες περιπτώσεις. Στην FeelSafe αποφασίσαμε να στηρίξουμε χορηγικά την εκδήλωση ενημέρωσης, καθώς ξέρουμε μέσα από την επαγγελματική μας πορεία αλλά και προσωπική εμπειρία ότι η πρόληψη σώζει ζωές και οδηγεί σε καλύτερη πορεία και πρόγνωση την ασθενή”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + nine =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στεκόμαστε “επιστήθια” δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο! https://www.insurancedaily.gr/stekomaste-epistithia-dipla-stis-gynekes-karkino/