Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στη Δράμα όλοι γνωρίζουν την αξιοπιστία της Εθνικής Ασφαλιστικής


ethniki asfalistiki nomos dramasΤο Ιnsurancedaily.gr στο πλαίσιο αφιερώματος με τίτλο «Επαρχία Αγάπη μου – Νομός Δράμας» έθεσε μια σειρά από ερωτήσεις στους συνδεδεμένους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές πέντε Ασφαλιστικών εταιρειών (AXA, Εθνική, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ιντερσαλόνικα, Υδρόγειος Ασφαλιστική) αλλά και σε δύο του ελεύθερου δικτύου, ζητώντας τους να σκιαγραφήσουν την εικόνα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο νομό Δράμας.

Σήμερα το λόγο έχει ο Απόστολος Δαϊλάκης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής στο υποκατάστημα που διατηρεί η Εταιρεία στην πόλη της Δράμας. Ένα γραφείο που ανήκει στον Γιώργο Αναστασίου της Επιθεώρησης του Βασίλη Καραθάνου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Αναστασίου μας δήλωσε:0169-199x300  

Είμαστε μια σχετικά νέα ομάδα στην πόλη της Δράμας, την οποία φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε σε δυο κατευθύνσεις. Η πρώτη, έχει σαν στόχο την ανάπτυξη του ήδη υπάρχοντος δυναμικού, γι’ αυτό επενδύουμε ιδιαίτερα στη συνεχή εκπαίδευση, στις εβδομαδιαίες συναντήσεις των ασφαλιστικών συμβούλων του Γραφείου Ζωής της πόλης μας, αλλά και στις μηνιαίες όλων των Γραφείων Πωλήσεων της Διεύθυνσης Γ. Αναστασίου και φυσικά στη βοήθεια γενικότερα. Η δεύτερη κατεύθυνση, αφορά στη στρατολόγηση νέων ανθρώπων, ώστε η μονάδα να καταστεί επιτυχημένη και με τη βοήθεια βεβαίως του Επιθεωρητή μας κ. Βασίλη Καραθάνου και του Υποδιευθυντή Πωλήσεων Εταιρικού Δικτύου Agency, Βορείου Ελλάδας κ. Λάζαρο Γιουρτζίδη. 

Κύριε Δαϊλάκη, θα ήθελα να ξεκινήσουμε τη συνέντευξή μας με τον κλάδο αυτοκινήτων. Υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα στην πόλη σας;  

Σαφώς και υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα. Πιστεύω σε όλο το νομό. Ο λόγος θεωρώ ότι έχει να κάνει με τη νοοτροπία μας. Συζητώ με πολλούς ανθρώπους και αυτό που εισπράττω είναι… «να ασφαλίσω το αυτοκίνητό μου για να μη με πιάσει η αστυνομία». Δυστυχώς ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί τις συνέπειες ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος. Τις οικογενειακές, επαγγελματικές, οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει. Ακόμη και στον κλάδο αυτοκινήτου λείπει η ασφαλιστική συνείδηση.

Η τροχαία; Σας βοηθάει στο έργο σας;

Η τροχαία κάνει ελέγχους αλλά και αυτή, όπως άλλες δημόσιες υπηρεσίες, έχει προβλήματα υποστελέχωσης, αλλά είναι στους δρόμους. Ξέρετε η τάση είναι «έχω σήμερα χρήματα πληρώνω, αύριο δεν μπορώ ή έχω άλλη προτεραιότητα το αφήνω σε δεύτερη μοίρα». Ένα μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στα αγροτικά μηχανήματα και στα τρακτέρ, καθώς αυτά κατά κύριο λόγο κινούνται μέσα στα χωράφια και οι κάτοχοι τους αποφεύγουν να τα ασφαλίσουν.

Ανταγωνισμός από εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων. Υπάρχει;  

Η Ασφαλιστική Συνείδηση για εμένα είναι το πιο σημαντικό. Έχουν γίνει πολύ μεγάλες μειώσεις. Σε ένα βαθμό οι direct Πωλήσεις έχουν επηρεάσει την παραγωγή μας αλλά παρατηρώ ότι όσο περνάει ο καιρός, οι άνθρωποι βλέπουν προβλήματα που προκύπτουν, και αντιλαμβάνονται την αξία του ασφαλιστικού συμβούλου επιστρέφοντας σε εμάς.

Σαφώς και οι τράπεζες έχουν εισέλθει δυναμικά και στον κλάδο αυτοκινήτου. Με έντονο ανταγωνισμό! Αλλά προσωπικά πιστεύω ότι ο επαγγελματίας ασφαλιστής με τον τρόπο του, ακόμα και στον κλάδο αυτοκινήτου κερδίζει τον ασφαλισμένο. Ειδικά την ώρα της ζημιάς και της αποζημίωσης.

Ας περάσουμε τώρα στον κλάδο υγείας. Υπάρχει ζήτηση των εν λόγω προγραμμάτων; Ο κόσμος έχει αντιληφθεί την αξία τους;

Το τοπικό νοσοκομείο της Δράμας δυστυχώς, Νίκο, έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό. Ουσιαστικά είναι σαν ένα μεγάλο κέντρο υγείας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μεσαία προς σοβαρά περιστατικά να φεύγουν για μεγαλύτερα νοσοκομεία εκτός νομού. Τα πλησιέστερα νοσοκομεία στη Δράμα είναι αυτά που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και αύξηση στα νοσοκομειακά προγράμματα.

Για να σου είμαι ειλικρινής δεν είναι θέμα αν ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από τις δημόσιες υπηρεσίες. Εδώ μιλάμε για μονόδρομο. Από τη στιγμή που υπάρχουν προβλήματα με τη μονάδα εντατικής θεραπείας και δεν υπάρχουν ειδικότητες για κάποιες σημαντικές χειρουργικές επεμβάσεις, η μοναδική λύση είναι ένα ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας. Ένα συμβόλαιο που θα τους στείλει απευθείας σε ένα ιδιωτικό ή δημόσιο νοσηλευτήριο στη Θεσσαλονίκη.

Είναι παρόμοιο και το ενδιαφέρον στα συνταξιοδοτικά προγράμματα; 

Υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον και στο κομμάτι των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Αυτό που διαπιστώνουμε όμως είναι ότι επειδή – κυρίως οι ανασφάλιστοι – βάζουν προτεραιότητα την υγεία τους, το συνταξιοδοτικό έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετά σημάδια ότι θα αυξηθεί το ενδιαφέρον στο μέλλον. Αυτό που διαπιστώνω επίσης είναι ότι έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικιών που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν ή και να ασφαλιστούν φτάνοντας τις ηλικίες 35 με 45. Εκεί συμβάλλουμε και εμείς οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές ενημερώνοντας τον κόσμο ότι «όσο πιο νωρίς… τόσο πιο καλά».

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συνανθρώπων μας, οι οποίοι είτε έχουν μείνει άνεργοι σε μεγάλη ηλικία είτε αντιλαμβάνονται ότι η σύνταξη που θα πάρουν είναι πολύ μικρή, και έρχονται σε εμάς σε ηλικία 50-55 ετών. Όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να τους φτιάξουμε ένα ικανοποιητικό πρόγραμμα σε αυτή την ηλικία. Κάτι που και οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται, καθώς τα έτη ασφάλισης, είναι λίγα και δεν βοηθάνε για τη δημιουργία ενός καλού συνταξιοδοτικού.

Μαύροι Κωδικοί, μαϊμού Ασφαλιστές, κλείσιμο Ασφαλιστικών εταιρειών. Πόσο έχουν επηρεάσει είτε εσάς είτε τους Ασφαλισμένους στη Δράμα; 

Δυστυχώς υπάρχουν και στην περιοχή μας μαύροι κωδικοί. Νομίζω ότι αυτό όμως δεν αποτελεί πρόβλημα για τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους. Ένας επαγγελματίας δεν έχει να σκεφτεί ούτε να φοβηθεί κάτι τέτοιο. Αυτό ίσως να αφορά περισσότερο τον κλάδο αυτοκινήτων. Ένας άνθρωπος συνειδητοποιημένος που θα θελήσει να κάνει ένα πρόγραμμα υγείας ή ένα συνταξιοδοτικό, θα κάνει μια έρευνα αγοράς και θα ψάξει να βρει τον επαγγελματία που θα συνεργαστεί για μια ζωή. Άρα σε μεγάλο βαθμό δεν μας αφορά και εντοπίζεται συνήθως στον κλάδο αυτοκινήτων.

Όσο για το θέμα των μαϊμού ασφαλιστών απ’ ότι θυμάμαι υπήρξαν στο παρελθόν κάποια κρούσματα. Νομίζω ότι σε μια συγκεκριμένη περίπτωση τέτοιου περιστατικού που είχε εξαπατήσει πάνω από 100 ασφαλισμένους στον κλάδο αυτοκινήτων το θέμα έχει προχωρήσει. Έχει αναλάβει ο εισαγγελέας και από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα.

Τώρα όσον αφορά το κλείσιμο εταιρειών σαφώς και έχουν επηρεάσει την Ασφαλιστική Συνείδηση του Δραμινού. Έχει κλονιστεί σε μεγάλο βαθμό η αξιοπιστία του προς αυτές. Ιδίως μετά και το κλείσιμο της ΑΣΠΙΣ, η οποία είχε μεγάλη παρουσία στην περιοχή μας. Αναμφισβήτητα έκανε μεγάλη ζημιά. Βέβαια διαπιστώνω ότι όσο περνάει ο καιρός και βλέπει ο κόσμος ότι οι σοβαρές εταιρείες συνεχίζουν, λειτουργούν, αποζημιώνουν κανονικά, σε μεγάλο βαθμό αρχίζει και ανακτάται αυτή η αξιοπιστία.

Τα Capital Controls; Μπορέσατε να χρησιμοποιήσετε αυτή την κατάσταση προς όφελός σας; 

Σαφώς! Όλο αυτό το διάστημα των capital controls – μέχρι και σήμερα που υπάρχει αυτή η δυσκολία με το τραπεζικό σύστημα – οι ασφαλισμένοι μας διαπιστώνουν ότι όλες οι παροχές, όλες οι αποζημιώσεις έρχονται στην ώρα τους. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται όλο και περισσότερο η εμπιστοσύνη τους προς τον ασφαλιστικό κλάδο. Εδώ να προσθέσω ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και το Brand της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς όσοι ακούν το όνομα Εθνική Ασφαλιστική ξέρουν κατευθείαν σε ποια οικογένεια μπαίνουν.

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 με τη συνέντευξη του Νικόλαου Καλπακίδη, Συντονιστή Ασφαλιστικών Συμβούλων στην Contract Insurance & Financial Services.


1 Comment

1 Σχολιο

  1. Εργενιαδης Α

    Apr 19, 2016 at 3:19 PM

    Στην αγορά όταν γίνεται έντονη διαφήμιση κάποιας εταιρίας μυρίζει ή συγχώνευση ή εξαγορά της από άλλη εταιρία……

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στη Δράμα όλοι γνωρίζουν την αξιοπιστία της Εθνικής Ασφαλιστικής! https://www.insurancedaily.gr/sti-drama-oloi-gnorizoun-tin-aksiopistia-tis-ethnikis-asfalistikis/