ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Στην Allianz SE ήταν Ασφαλισμένο το Αεροπλάνο της Malaysia Airlines


Germany-Allianz-Report-Highlights-New-Marine-RisksΗ Allianz SE (ALV) ηγείται της  αντασφάλειας του επιβατικού αεροπλάνου της Malaysia Airlines που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία.

Η μεσιτική ασφαλιστική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο Aon Plc, η οποία παρακολουθεί την αγορά για αεροπορικές καλύψεις, δήλωσε χθες πως η αξία του αεροσκάφους ανέρχεται στα 97,3 εκ. δολάρια. Σύμφωνα με την Aon, η Atrium Underwriting Group Ltd.,κυρίαρχη εταιρία σε καλύψεις πολέμου, θα μπορούσε να καταβάλλει αποζημιώσεις αν η ζημιά συνδεθεί με τρομοκρατία.

«Ως κορυφαίος αντασφαλιστής της Malaysia Airlines για την κάλυψη αεροπορίας σκαφών και αστικής ευθύνης, η Allianz Global Corporate & Specialty υποστηρίζει τους πελάτες της όσο πιο ολοκληρωμένα και γρήγορα γίνεται» δήλωσε η Jacqueline M. Maher, εκπρόσωπος της Allianz με έδρα το Μόναχο. «Είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε τα γεγονότα του τραγικού συμβάντος ενώ οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί. Μπορούμε μόνο να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια σε όλους όσους επλήγησαν από τη συντριβή.»

Το Boeing Co. 777 συνετρίβη κοντά στην πόλη Torez, περίπου 30 χιλιόμετρα (18 μίλια) από τα ρωσικά σύνορα, οδηγώντας στο θάνατο και τους 295 επιβαίνοντες. Το αεροπλάνο είχε προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ ξεκινώντας από το Άμστερνταμ. Η κυβέρνηση στο Κίεβο κατηγόρησε φιλορώσους αντάρτες για την επίθεση. Οι αυτονομιστές αρνήθηκαν τη κατηγορία.

Η επίθεση ενδέχεται να αυξήσει τις εντάσεις στον εμφύλιο πόλεμο της Ουκρανίας. Αεροπορικές εταιρίες όπως η Deutsche Lufthansa AG, η Air France-KLM και η OAO Aeroflot θα πραγματοποιούν πτήσεις μακριά από την περιοχή, από την οποία διέρχονται πολλές αεροπορικές διαδρομές μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στην Allianz SE ήταν Ασφαλισμένο το Αεροπλάνο της Malaysia Airlines! https://www.insurancedaily.gr/stin-allianz-se-itan-asfalismeno-to-aeroplano/