Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στην εκκίνηση η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Εθνική Ασφαλιστική

Αντίστροφα μετρά η Εθνική Τράπεζα για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου δίνεται η εκκίνηση για να ανοίξει ένα πρώτο κανάλι επικοινωνίας με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

του Πλάτωνα Τσούλου

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι τη Δευτέρα θα αποσταλούν προς κάθε υποψήφιο επενδυτή οι φάκελοι με τα οικονομικά στοιχεία της Εθνικής Ασφαλιστικής, που, όπως αναφέρουν πηγές του ID, έχουν ήδη οργανωθεί από τη διοίκηση της εταιρείας.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν κι οι πρώτες επαφές με τους εκπροσώπους των επενδυτών ώστε να λάβουν γνώση για θέματα τα οποία θα θελήσουν να θέσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του μετόχου είναι η διαδικασία πώλησης να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2020, ενώ βάσει των όσων δρομολογήθηκαν μέχρι και σήμερα όλα δείχνουν ότι σε αυτή τη φάση προτάσσεται το σενάριο της πώλησης του 80% του μετοχικού κεφαλαίου μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία και όχι μέσω Χρηματιστηρίου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν σε δεύτερο χρόνο, στο βαθμό που θα εξυπηρετούσε το μέτοχο.

Πάντως, στην παρούσα φάση οδηγίες για τη σύνταξη πληροφοριακού δελτίου με σκοπό την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο φαίνεται ότι δεν έχει δοθεί στη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σημειώνεται ότι οι σύμβουλοι της Εθνικής Τράπεζας για την πώλησης της θυγατρικής ασφαλιστικής της είναι οι Goldman Sachs και Morgan Stanley, καθώς και ότι το όλο θέμα εξετάσθηκε από μηδενική βάση, δεδομένου ότι ο διαγωνισμός διενεργείται από τη νέα κυβέρνηση και ως εκ τούτου τα όσα προηγήθηκαν και «έτρεξαν» από την προηγούμενη αποτελούν, απλά, παρελθόν.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στην εκκίνηση η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής! https://www.insurancedaily.gr/stin-ekkinisi-i-polisi-tis-ethnikis-asf/