Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στις 15 Φλεβάρη κλείνει ο κύκλος των συναντήσεων για την Εθνική Ασφαλιστική

by Ruthson Zimmerman on Unsplash

Στις 15 Φεβρουαρίου “κλείνει” ο κύκλος των συναντήσεων και της υποβολής φακέλων προσφορών για την πώληση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Από εκεί και πέρα ανάλογα με το κατά πόσο οι προσφορές θα ανταποκρίνονται και στις προσδοκίες του μετόχου θα αποφασιστεί αν θα περάσει ένας εκ των υποψηφίων αγοραστών στην τελική φάση ή θα εξεταστούν άλλες εναλλακτικές.

της Βίκυς Γερασίμου

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο πήχης των προσφορών βρίσκεται στα 550 εκατ. ευρώ και ήδη έχει πραγματοποιηθεί το ραντεβού με το επενδυτικό fund CVC Capital Partners.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συνάντηση με το δεύτερο υποψήφιο, την κινεζική Fosun, αναβλήθηκε και πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο 10-15ήμερο.

Σχετικά με άλλα funds όπως το LoneStar και το I3CP παραμένει άγνωστο το αν έχουν ή όχι αποκλειστεί από τη διαδικασία. Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού συμμετέχουν συνολικά 3 Funds.

Ανοιχτό παραμένει και το Plan B της Εθνικής ενδεχομένως με τον προσανατολισμό να υπάρξει κάλυψη μέρους του ποσού με διάθεση μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 8 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στις 15 Φλεβάρη κλείνει ο κύκλος των συναντήσεων για την Εθνική Ασφαλιστική! https://www.insurancedaily.gr/stis-15-flevari-kleinei-o-kyklos-ton-syn/