Ασφάλιση για Φυσικές Καταστροφές

Στις 2.500-3.000 θα φτάσουν οι αξιώσεις από το σεισμό

by Angelo Giordano from Pixabay

Στις 2.500-3.000 αναμένεται να φτάσουν οι αναγγελίες ζημιών από το σεισμό μεγέθους 5,1 ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου από το δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας.

της Βίκυς Γερασίμου

Πηγές της ασφαλιστικής αγοράς επισημαίνουν ότι μόνο σήμερα ο αριθμός των αξιώσεων αποζημιώσεων που φτάνουν στα γραφεία των ασφαλιστικών εταιρειών αγγίζουν τις 800.

Βάσει της εικόνας που μεταφέρουν στο ID άνθρωποι της ασφαλιστικής και διαμεσολαβητικής αγοράς οι ασφαλιστικές ζημιές που καταγράφονται είναι μικρές, με τη μέση ζημία να φτάνει περίπου τα 5.000 ευρώ και τις περισσότερες αξιώσεις να είναι σε δυτικές συνοικίες.

Καίριο ζήτημα το οποίο θα αντιμετωπίσουν ασφαλισμένοι και εταιρείες για τις αποζημιώσεις είναι το ότι σε πολλά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές και στο σεισμό του 1999 δεν υπάρχει αποκατάσταση των ζημιών ενδεδειγμένο τεχνικά τρόπο. Δεδομένων των χαμηλών αξιώσεων υπολογίζεται ότι περίπου το 1/3 των ποσών θα φτάνουν στο μέγεθος της απαλλαγής που προβλέπονται από τα συμβόλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εταιρείες διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, με τους περισσότερους πολίτες να κινούν από σήμερα διαδικασίες για την αποζημίωσή τους, ενώ το ΣαββατοΚύριακο, είχαν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας τρεις εταιρείες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στις 2.500-3.000 θα φτάσουν οι αξιώσεις από το σεισμό! https://www.insurancedaily.gr/stis-2-500-3-000-tha-ftasoyn-oi-axioseis-apo-to-se/