
Οριακά θετικά κινήθηκε η ασφαλιστική αγορά το 2017 καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 0,05% όταν την προηγούμενη χρονιά είχε κινηθεί με ρυθμό αύξησης πάνω από το 4%. Οι ασφαλίσεις ζημιών συνολικά κατέγραψαν μείωση 2% και οι κάδοι ζημιών αύξηση κατά 2,1%.
Συνολικά η παραγωγή διαμορφώθηκε στα 3,78 δις ευρώ με το 49,4 να προέρχεται από τη ζωή και 50,6% να προέρχεται από τις ζημιές, Τον Δεκέμβριο του 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, οι ασφαλίσεις Ζωής μείωσαν την παραγωγή τους σε μηνιαία βάση (-19,3%).
Ομοίως, οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών μείωσαν την παραγωγή τους σε μηνιαία βάση (-0,9%) για πρώτη φορά μετά από επτά συνεχείς μήνες. Συνολικά, η παραγωγή ασφαλίστρων μηνός Δεκεμβρίου μειώθηκε κατά 10,5% έναντι του Δεκεμβρίου του 2016.
Σχόλια

Κατατέθηκε στη βουλή το σ/ν για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Οι παράγοντες που ανασχηματίζουν την αγορά οχημάτων
Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΕΣΑΠΕ: “Leading Without Limits” την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου

Αύξηση 10,1% στην παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο οκτάμηνο του 2026

Η ασφαλιστική εκπαίδευση διαμορφώνει τους αυριανούς ηγέτες του κλάδου

Ασφαλιστικές αποζημιώσεις 6,41 εκατ. ευρώ για τις φωτιές 29/7 με 5/8

Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»

Φυσικές καταστροφές: Άνω του €1,2 δισ. οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις από το 1993

Φυσικές Καταστροφές: Μέσω πλατφόρμας οι αποζημιώσεις - Συνεδριάζει στις 21/10 το Παρατηρητήριο Ασφάλισης


















