Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στο 1,48 δις οι κίνδυνοι από καταστροφές στην Αθήνα


Οι οικονομικοί κίνδυνοι, η αντιμετώπιση ανθρώπινης πανδημίας και η κυβερνοεπίθεση είναι οι πιο πιθανοί κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει η Αθήνα σύμφωνα με το Lloyd’s City Risk Index.

της Βίκυς Γερασίμου

Με το ΑΕΠ της πόλης να ανέρχεται στα 96,99 δις η κατάρρευση της αγοράς μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική ζημία 670 εκατ. η αδυναμία πληρωμής σε 250 εκατ., η ανθρώπινη πανδημία σε 110 εκατ. και μία επίθεση από κυβερνοεγκληματίες στα συστήματα και τις δομές της πόλης σε 110 εκατ.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα των Lloyd’s αθροιστικά οι κίνδυνοι που μπορούν να εκδηλωθούν στην πόλη της Αθήνας μπορούν να φτάσουν το 1,48 δις ή το 1,53% του ΑΕΠ της Αθήνας και ο ασφαλισμένος κίνδυνος είναι εξαιρετικά μικρός.

Άλλοι κίνδυνοι που απειλούν οικονομικά τους Αθηναίους είναι η διακύμανση των τιμών που μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά 100 εκατ., μεγάλη σεισμική δόνηση που που μπορεί να έχει ζημιές 80 εκατ., κοινωνικές αναταραχές με ζημιές 40 εκατ. και πλημμύρα με ζημιές 40 εκατ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στο 1,48 δις οι κίνδυνοι από καταστροφές στην Αθήνα! https://www.insurancedaily.gr/sto-148-dis-oi-kindynoi-apo-katastrofes-s/