
Θετικά τοποθετήθηκε, χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια, να δρομολογηθεί μια συντονισμένη συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων ώστε αφενός να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων, αφετέρου να ενεργοποιηθεί ταχύτερα το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζώης.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Ο Σύλλογος ζητεί να οργανωθεί συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και, φυσικά, της εκκαθάρισης, ώστε να επανεξετασθεί συνολικά το θέμα, μετά και τις τελευταίας δικαστικές αποφάσεις βάσει των οποίων δικαιώνονται κάτοχοι επενδυτικών τίτλων του πάλαι ποτέ ισχυρού ασφαλιστικού ομίλου.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο πληθυσμός όσων θα λάβουν τελικά αποζημιώσεις αυξάνεται, με αποτέλεσμα να αλλάζει ο… λογαριασμός της εκκαθάρισης και να απαιτείται η άμεση εμπλοκή του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο Σύλλογος των Ζημιωθέντων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η επιδιωκόμενη συνάντηση των εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Σχέδιο νόμου: Προσαύξηση της προκαταβολής του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής κατά 25 εκατ.

Ασπίς: Καταβολή 483.000 € σε 587 δικαιούχους
Ασπίς: 1,2 εκατ. από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής σε δικαιούχους

Ζημιωθέντες της Ασπίς: Σε 4 περιπτώσεις χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση στο γραφείο της εκκαθάρισης

Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής: Τι θα δώσει στους ζημιωθέντες της Ασπίς και τι γίνεται με τις εκκρεμείς δίκες

11 χρόνια περιμένουν να αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι της Ασπίς
Ασπίς: Επιστολή στο Χ. Σταϊκούρα από την Ένωση Καταναλωτών Κρήτης

















