
Επαφές με κυβερνητικά στελέχη και στόχο τη διεύρυνση των υποχρεωτικών καλύψεων για τις αστικές ευθύνες επαγγελματιών, πραγματοποιεί η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Γνωρίζοντας ότι στην αγορά δραστηριοποιούνται περισσότεροι από 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, το ΕΕΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να πιστοποιηθούν περισσότεροι κλάδοι επαγγελματιών ώστε στη συνέχεια να καταστεί υποχρεωτική η ασφάλιση τους και οι ίδιοι οι επαγγελματίες να μπορούν να δραστηριοποιούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, σημειώνει σχετικά ότι σήμερα στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι περισσότεροι επαγγελματίες είναι ασφαλισμένοι, ωστόσο όπως επισημαίνει θα μπορούσε η Ελλάδα να ακολουθήσει τουλάχιστον το παράδειγμα της Κύπρου, όπου 15 κατηγορίες επαγγελματιών φέρουν ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Σήμερα επί της ουσίας, αναφέρει χαρακτηριστικά, ασφαλισμένοι υποχρεωτικά είναι μόνο οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι όπως και ένας μεγάλος αριθμός ιατρών του ιδιωτικού τομέα, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν στη λίστα αυτή να ενταχθούν πολλά επαγγέλματα η άσκηση των οποίων ουσιαστικά απαιτεί ασφαλιστικά καλύμματα.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Η απάτη των deepfakes : Πώς να προστατευτείτε (video)
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΕΕΑ: Δημόσιος Διάλογος για το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης

Ν. Ανδρουλάκης στο ΕΕΑ: Επτά παρεμβάσεις για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχείρησης

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου 3 πολιτικών και ασφαλιστικής αγοράς από το ΕΕΑ

ΕΕΑ: Αίτημα προς τον ΥπΟικ για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια ΕΣΑΠΕ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζει στο ΕΕΑ τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ

Ε.Ε.Α.: Κύκλος συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς

















