Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στον κατήφορο η τιμολόγηση αστικής ευθύνης ΙΧ

car

Η καθοδική πορεία στην τιμολόγηση των ασφαλίστρων Αστικής Ευθύνης Οχημάτων παραμένει, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα. Η τελευταία μέτρηση της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι και το μήνα Ιούνιο τα ασφάλιστρα κατέγραψαν μείωση 0,5% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Κι όλα αυτά, ενώ η ασφαλιστικές εταιρείες πιεζόμενες από το κακό κλίμα που επικράτησε στην οικονομία, έχουν ήδη τα τελευταία χρόνια μειώσει τα ασφάλιστρά τους σωρευτικά έως και 45%.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι περιθώρια για μεγαλύτερες μειώσεις δεν υφίστανται, ωστόσο όμως η αγορά επιμένει καθοδικά με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα κεφάλαια και την κερδοφορία των ασφαλιστικών εταιρειών.

Καθόλου τυχαία, λοιπόν και η πλέον πρόσφατη πληροφορία, σύμφωνα με την οποία γνωστή ασφαλιστική εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση κεφαλαίων προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της όπως αυτές προκύπτουν από τις απαιτήσεις του Solvency II.

Βέβαια, υψηλόβαθμοι παράγοντες του κλάδου διερωτώνται κατά πόσο η ΕΛΣΤΑΤ, κατά τις δειγματοληψίες της, λαμβάνει υπόψη της τα παραμετροποιημένα τιμολόγια που εφαρμόζουν ορισμένες εταιρείες, τα οποία ενδεχομένως να κρύβουν κάποιες πρώτες ανατιμήσεις, ή μένει στους επίσημους τιμοκαταλόγους, όπου λόγω και των ΕΠΥ οι πιέσεις παραμένουν αποτυπωμένες στα επίσημα «χαρτιά» της αγοράς.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 7 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στον κατήφορο η τιμολόγηση αστικής ευθύνης ΙΧ! https://www.insurancedaily.gr/ston-katiforo-timologisi-astikis-efthynis-ich/