Αστική Ευθύνη

Στον πτωχευτικό νόμο λόγω μηνύσεων ο προμηθευτής ταλκ της J&J


Bασικός προμηθευτής της σκόνης τάλκ που χρησιμοποιήθηκε στα προιόντα για μωρά της Johnson & Johnson εντάχθηκε στον νόμο για χρεοκοπία, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει σε αγωγές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που αφορούσαν πρόκληση καρκίνου των ωοθηκών και μεσοθηλιώματος από τα συγκεκριμένα προιόντα.

Η Imerys Talc America, η αμερικανική μονάδα του γαλλικού ομίλου Imerys SA, δήλωσε πτώχευση επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να αντικρούσει νομικά σχεδόν 15.000 αγωγές.

Ο κ. Imerys δήλωσε ότι παρόλο που πιστεύει ότι οι αγωγές δεν έπρεπε να γίνουν, το γεγονός ότι το κόστος για τους διακανονισμούς αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια δεν επιτρέπει στην εταιρεία να σνεχίσει τη λειτουργία της.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι η ετυμηγορία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά της Johnson & Johnson και η προβολή του θέματος στα μέσα ενημέρωσης αποτελούν παράγοντες που οδήγησαν στην πτώχευση. Τον Ιούλιο οι ένορκοι δικαστηρίου στο Μισσούρι αποφάνθηκαν ότι η J & J πρέπει να πληρώσει 4,69 δισ. δολ σε 22 γυναίκες που δήλωσαν ότι ο αμίαντος στην τάλκη τους προκάλεσε καρκίνο των ωοθηκών.

Οι Imerys και J & J έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς για το τάλκ, λέγοντας ότι πολλές μελέτες και δοκιμές από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει ότι το ταλκ τους είναι ασφαλές. Η J & J την Τετάρτη αρνήθηκε να σχολιάσει την υποβολή στο νόμο 11 της Imerys Talc America. Σύμφωνα με το InsuranceJournal η J&J δεν είναι η μόνη εταιρεία που κατηγορείται για τη χρήση του ταλκ, καθώς και η Colgate-Palmolive απ΄πο το 1871 έως το 1995 είναι άλλος κατηγορούμενος στην υπόθεση των ΗΠΑ για ταλκ.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη πώλησε το κασμίρ μπουκέτο, μια καλλυντική σκόνη τάλκη, από το 1871 έως το 1995, προωθούσε το ταλκ Cashmere Bouquet. Η Colgate αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει σχετικά και έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι τα προϊόντα τάλκης της προκάλεσαν καρκίνο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στον πτωχευτικό νόμο λόγω μηνύσεων ο προμηθευτής ταλκ της J&J! https://www.insurancedaily.gr/ston-ptocheftiko-nomo-logo-minyseon-o-promitheftis-talk-tis-jj/