Ασφαλιστικές Ειδήσεις

“STOP” για επαναδιαπραγμάτευση στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από τον Ε. Τσακαλώτο


Να συζητηθεί σε νέα βάση η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, επιβραδύνοντας -προς το παρόν- την όλη διαδικασία  για την πώληση της εταιρείας.

της Βίκυς Γερασίμου

Το ID μίλησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία και μας επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής του υπουργού Οικονομικών, ωστόσο τη χαρακτήρισε ως εσωτερική ενημέρωση και μη δημοσιεύσιμη.

Σύμφωνα με πηγές η επιστολή του υπουργού μιλά για την επαναδιαπραγμάτευση των πώλησης και ειδικότερα για την επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας και αποτελεί “απόρροια” της επιστολής του Λ. Φραγκιαδάκη, διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος επισημαίνει -κατά τις ίδιες πηγές- ότι ήδη ο όμιλος έχει πραγματοποιήσει τα προβλεπόμενα και επομένως δεν υφίσταται αναγκαιότητα να δρομολογηθούν οι εν λόγω διαδικασίες για την ασφαλιστική.

Μιλώντας στο ID o κ. Γιάννης Πετσαλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής ανέφερε ότι έχουν σταλεί οι εν λόγω επιστολές (του Ε. Τσακαλώτου και Λ. Φραγκιαδάκη) και πλέον αναμένεται να δούμε ποια θα είναι η απόφαση της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής DG Comp.

Όπως επισημαίνει στο ενδεχόμενο της εξέλιξης των διαδικασιών οι εργαζόμενοι έχουν συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν μέχρι το 2019 και στις υποχρεώσεις αυτές θα υπεισέλθει και ο αγοραστής. Το πρόβλημα ωστόσο έγκειται με τους περίπου 240 εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς “ενοικίασης” και παράγουν έργο στην Εθνική από 1 έως 12 χρόνια.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
“STOP” για επαναδιαπραγμάτευση στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από τον Ε. Τσακαλώτο! https://www.insurancedaily.gr/stop-gia-epanadiapragmatefsi-stin-polisi-tis-ethnikis-asfalistikis-apo-ton-e-tsakaloto/