Ως αποτέλεσμα της πιστωτικής αναταραχής που παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Αγορά από τα Subprime, o νέος γύρος των διαγραφών των επισφαλών χρεών οδήγησε τα Κέρδη της Swiss Re σε πτώση 53% το A΄ τρίμηνο του έτους. Η Swiss RE είναι η μεγαλύτερη Αντασφαλιστική Εταιρεία στον κόσμο.
Ειδικότερα, τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 624 εκατ. ελβετικά φράγκα ή 1,84 φράγκα ανά μετοχή, από 1,33 δισ. φράγκα το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.
Αναλυτές της αγοράς είχαν προβλέψει μικρότερη υποχώρηση των κερδών, στα 871 εκατ. φράγκα.
Η Swiss Re προχώρησε σε απομειώσεις 819 εκατ. φράγκων, που συνδέονται με τοποθετήσεις σε επενδυτικά προϊόντα, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν 20%, στα 6,46 δισ. φράγκα.
H μετοχή της Swiss Re έκανε… βουτιά 5,5% στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης, ενώ αυξημένες είναι και οι απαιτήσεις αποζημιώσεων προς την Εταιρεία λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν σε Ευρώπη, Αυστραλία και Κίνα.
Σχόλια

Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»
Γ. Καντώρος: Στόχος το 1 δισ. ευρώ ασφάλιστρα & παρουσία σε 10 χώρες
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η CrediaBank και η Ευρώπη Ασφαλιστική μαζί σε έναν ενιαίο όμιλο

Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista

Εμπόδιο για την ασφαλιστική αγορά ο αρνητικός ρυθμός των αποταμιεύσεων

Το Piraeus Starup Accelerator στήριξε τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

Διαγωνισμός στην Insurancemarket για ένα iPhone Duo

Σε συνεχή ανάπτυξη, υπερβαίνοντας τους στόχους η Εθνική Ασφαλιστική

Ολοκλήρωση της εξαγοράς της Eurolife Life από τη Fairfax


















