Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η συγχώνευση τεσσάρων δημιουργεί έναν ασφαλιστικό γίγαντα στη Βρετανία


Σε έναν ασφαλιστικό γίγαντα θα οδηγήσει η συγχώνευση της Towergate με 4 άλλες ασφαλιστικές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το σχέδιο της συγχώνευσης που έχει πάρει την ονομασία “Καιρός”  θα δημιουργήσει έναν πολύ ισχυρό παίκτη στην αγορά συνενώνοντας τις Towergate, Autonet, Chase Templeton, Ryan Direct και Price Forbes.  

Ο διευθύνων σύμβουλος της Towergate David Ross, ο οποίος θα διατηρήσει το ρόλο του στη νέα επιχείρηση, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στο cross-selling.

Η συμφωνία καθοδηγείται από τις αμερικανικές εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων HPS Investment Partners και Madison Dearborn Partners και θα περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου ύψους £ 800εκ.

Η νέα εταιρεία – που ονομάζεται προσωρινά Kirs – θα έχει περίπου 5.000 υπαλλήλους και θα παράγει ετήσια έσοδα ύψους περίπου £ 500 εκατομμυρίων, με κάθε επιχείρηση να έχει τη δική της διοίκηση. Ο John Tiner, ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, ο προκάτοχος της Χρηματοοικονομικής  Αρχής , θα είναι πρόεδρος της ομάδας.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί μια δύσκολη περίοδο για τη Towergate. Η εταιρεία είχε ενημερώσει τους ομολογιούχους της το 2014 ότι είναι πιθανό να παραβιάσει τις τραπεζικές συμφωνίες της, εκτός και αν θα μπορούσε να επιτύχει συμφωνία για αναδιάρθρωση.

Επίσης η  Χρηματοοικονομική Αρχή  επέβάλε πέρυσι στον πρώην οικονομικό διευθυντή της εταιρείας πρόστιμο £ 60,000 για μη αποπληρωμή χρημάτων πελατών.

Ο κ. Ross είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος της αναδιάρθρωσης έγινε, σημειώνοντας ότι «είμαστε ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι η [αναδιάρθρωση] φτάνει στο τέλος» και προσβλέπουμε στη συγχώνευση.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + thirteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η συγχώνευση τεσσάρων δημιουργεί έναν ασφαλιστικό γίγαντα στη Βρετανία! https://www.insurancedaily.gr/sygchonefsi-tessaron-dimiourgi-enan-asfalistiko-giganta-sti-vretania/