Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συγκεντρώνει κεφάλαια η EXIN

Έχοντας μπροστά της σαν καταληκτική ημερομηνία την 28η Μαρτίου η Exin, σύμφωνα με πηγές, φέρεται να έχει κλειδώσει» ήδη τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ

psychologicalscience

Δεν καταθέτει τα… όπλα της η Exin για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, αφού, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ID, παρά τα όσα προηγήθηκαν επιμένει στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που απαιτούνται ώστε να κλείσει το deal πριν το τέλος Μαρτίου, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία.

του Πλάτωνα Τσούλου και της Βίκυς Γερασίμου

Άλλωστε όπως έχει αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του το insurancedaily.gr τόσο η κυβέρνηση όσο και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές – Τράπεζα της Ελλάδος, Εθνική Τράπεζα και οι συμβουλευτικές που διενήργησαν το διαγωνισμό  Goldman Sachs και η Morgan Stanley- πιέζουν προς όλες τις κατευθύνσεις για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια και να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς από την Exin.

Έχοντας μπροστά της σαν καταληκτική ημερομηνία την 28η Μαρτίου η Exin, σύμφωνα με πηγές, φέρεται να έχει κλειδώσει» ήδη τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ και να αναζητεί το υπόλοιπο των κεφαλαίων ώστε να συμπληρωθεί το ποσό των 718,5 εκατ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία. Παράγοντες που έχουν γνώση του θέματος δηλώνουν στο ID ότι «το ζητούμενο για την Exin, όπως εξάλλου και για το μέτοχο της Εθνικής Ασφαλιστικής, δεν είναι απλά η συγκέντρωση του απαιτούμενου τιμήματος, αλλά η εξασφάλιση «ποιοτικών» κεφαλαίων, προκειμένου η σύνθεση των μετόχων να γίνει αποδεκτή από την αρμόδια εποπτική αρχή».

Σχολιάζοντας την αγωγή που έγινε σε βάρος της Exin από τους John Calamos και John Koudounis, οι ίδιοι παράγοντες εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι το ζήτημα θα λυθεί και «τελικά θα πρυτανεύσει η λογική», καθώς και ότι «θα χαμηλώσουν οι τόνοι», ενώ προσθέτουν πως από την πλευρά της Exin υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για τις κινήσεις της προς την Εθνική Τράπεζα. Από την άλλη πλευρά από τους εργαζομένους της Εθνικής Ασφαλιστικής και την ΟΑΣΕ έχει τεθεί ζήτημα ακύρωσης της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Συγκεντρώνει κεφάλαια η EXIN! https://www.insurancedaily.gr/sygkentroni-kefalea-exin/