Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συλλογή Έργων Τέχνης Interamerican. Μια πολυεπίπεδη πνευματική παρακαταθήκη


Την περασμένη εβδομάδα η Interamerican εγκαινίασε στην IMAGE GALLERY στο ιστορικό κτήριο «Αμαλίας 36» την πρώτη έκθεση της από τη συλλογή έργων τέχνης που διακοσμούν κυρίως τα κεντρικά της γραφεία επί της Λεωφόρου Συγγρού. 

του Νίκου Μωράκη

Στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ομίλου αλλά και στη λογική ότι η Interamerican είναι κάτι περισσότερο από ένας Ασφαλιστικός οργανισμός η εταιρεία τα τελευταία χρόνια επένδυσε στη συλλογή έργων τέχνης συμβάλλοντας και με αυτόν τον τρόπο στην πολιτιστική ζωή της χώρας μας.

Έργα τα οποία διαλέχτηκαν από τους ανθρώπους της Interamerican και εν μέρει μπορεί να θεωρηθεί ότι εκφράζουν και υπογραμμίζουν τη διαφορετικότητα και την ανοιχτή αντίληψη που υπάρχει μέσα στη εταιρεία.

Την έκθεση επιμελήθηκαν η art curator Ελένη Κυπραίου και ο Διευθυντής του μουσείου Μπουζιάνη Δήμος Κυπραίος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων και Υπευθυνότητας του Ομίλου Interamerican με υπεύθυνο τον Γιάννη Ρούντο

Μια συλλογή που ξεκίνησε αυθόρμητα το 2012 όταν ο Γιάννης Ρούντος πλειοδότησε εκ μέρους της Interamerican την αγορά ενός γλυπτού του Μαρκ Χατζηπατέρα – προσφορά του καλλιτέχνη σε μια δημοπρασία της Αυστριακής Πρεσβείας υπέρ των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

Αυτή η ενέργεια, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας του ομίλου αποτέλεσε και την αφορμή για τη δημιουργία της εταιρικής συλλογής η οποία σήμερα αριθμεί 45  έργα. Μια συλλογή που η προηγούμενη διοίκηση αγκάλιασε ( επί Γιώργου Κώτσαλου) και η νυν διοίκηση (Γιάννης Καντώρος) δεσμεύτηκε ότι θα συντηρήσει και εμπλουτίσει. 

Στα εγκαίνια της έκθεσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Γιάννης Καντώρος, δήλωσε μεταξύ άλλων: 

«Αυτά τα έργα τέχνης μας συντροφεύουν στην καθημερινότητά μας στο χώρο εργασίας μας, στο επαγγελματικό μας σπίτι που περνάμε πολλές ώρες τις ημέρας. Λέμε  – στην Interamerican – ότι σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν μια ασφαλέστερη, μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή. Η τέχνη είναι ένα μέρος της ζωής που φανταζόμαστε και πρέπει να τη μοιραζόμαστε με τους συμπολίτες μας! Ναι, θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε τη συλλογή γιατί η δημιουργία στην Ελλάδα συνεχίζεται και εμείς είμαστε ένα μέρος αυτής της χώρας. Να δημιουργεί, να μεγαλώνει και να εμπνέεται». 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Συλλογή Έργων Τέχνης Interamerican. Μια πολυεπίπεδη πνευματική παρακαταθήκη! https://www.insurancedaily.gr/syllogi-ergon-technis-interamerican-mia-polyepipe/