Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Συνάντηση Γ. Χατζηθεοδοσίου και διοικητή Δημοσίων Εσόδων για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Ι. Χατζηθεοδοσίου

Με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή θα συναντηθεί σήμερα  ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, προκειμένου να ασκήσει πίεση  για να προχωρήσουν οι διαδικασίες που αφορούν στον εντοπισμό και την επιβολή προστίμων για τους ανασφάλιστους οδηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες  έχει ξεκινήσει να τρέχει πιλοτικά το πρόγραμμα για την ηλεκτρονική διασταύρωση αρχείων προκειμένου να δοκιμαστεί στην πράξη η αποτελεσματικότητά του και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να διεξαχθούν λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία.

Ωστόσο το πρόβλημα που παραμένει είναι ότι οι διαδικασίες υλοποιούνται με πολύ αργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, καθώς παρά τις δεσμεύσεις της πολιτείας  και των εκάστοτε υπευθύνων πέρα από την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος και του χρόνου που απαιτείται υποβόσκει και ένα πολιτικό κόστος.

Υπολογίζεται ότι τα ανασφάλιστα οχήματα είναι περίπου 1.200.000, αριθμός που μένει να επαληθευτεί και από τη διασταύρωση των στοιχείων καθώς και τις οποιεσδήποτε διπλοεγγραφές υπάρχουν στα αρχεία. Το σίγουρο είναι ότι η ασφαλιστική αγορά χάνει εκατομμύρια ετησίως και πως υπάρχει μεγάλος αριθμός ανασφάλιστων οχημάτων με  ότι αυτό συνεπάγεται μετά από ένα τροχαίο ατύχημα και τις αποζημιώσεις που μπορεί να χρειαστεί να καταβληθούν.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Συνάντηση Γ. Χατζηθεοδοσίου και διοικητή Δημοσίων Εσόδων για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα! https://www.insurancedaily.gr/synantisi-g-chatzitheodosiou-ke-diikiti-dimosion-esodon-gia-ta-anasfalista-ochimata/