Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συνάντηση Π.Ο.Α.Δ με τον Νότη Μηταράκη

ΠΟΑΔ

Στο πλαίσιο των στόχων που ανακοινώθηκαν στην Τακτική Γεν. Συνέλευση για το έτος 2019, Μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Π.Ο.Α.Δ, συναντήθηκαν με τον κ. Νότη Μηταράκη αν. Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας.

Έθεσαν υπόψη του, τους τρεις βασικούς άξονες που αφορούν στο σύνολο της Ασφαλιστικής Αγοράς, με προτεραιότητα την αναμόρφωση της Φορολογικής και Ασφαλιστικής επιβάρυνσης των 14.000 Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Κατέθεσαν τις απόψεις τους για την δημιουργία κινήτρων αύξησης της Ασφαλιστικής Παραγωγής, όπως την επαναφορά της φοροαπαλλαγής των ασφαλίστρων Ζωής, Υγείας, Σύνταξης για ατομικά και ομαδικά ασφαλιστήρια, με αίτημα να επεκταθεί και στα ασφάλιστρα των συμβολαίων Περιουσίας έναντι φυσικών καταστροφών.

Η Π.Ο.Α.Δ τόνισε την ανάγκη συνέργιας μεταξύ Κρατικού Φορέα και Ιδιωτικής Ασφάλισης στο ζήτημα των Συντάξεων.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη ενδυνάμωσης της Εποπτείας της Ασφαλιστικής Αγοράς σε θέματα όπως Αθέμιτος Ανταγωνισμός, ΕΠΥ, κ.λπ.

Ο κ. Μηταράκης, αναγνώρισε την ανάγκη ελάφρυνσης του Φορολογικού μέσω μείωσης της προκαταβολής φόρου, των φορολογικών συντελεστών και το φόρο επί των κερδών και εξέφρασε πολύ θετική άποψη για την επαναφορά της φοροαπαλλαγής των ασφαλίστρων στο σύνολό τους.

Παρουσιάστηκε στην Π.Ο.Α.Δ συνοπτικά το πρόγραμμα της ΝΔ για το Συνταξιοδοτικό, με τη μετάβαση από το 2021 σε Κεφαλοποιητικό Σύστημα που θα ανοίξει ΝΕΕΣ προοπτικές για το σύνολο της Ασφαλιστικής Αγοράς και στο Συνταξιοδοτικό μέλλον των νέων εισερχομένων στην αγορά εργασίας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + fifteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Συνάντηση Π.Ο.Α.Δ με τον Νότη Μηταράκη! https://www.insurancedaily.gr/synantisi-p-o-d-ton-noti-mitaraki/