Κοινωνική Ασφάλιση

Συνταξιοδοτικό: Παράθυρο Αχτσιόγλου για αλλαγή του πλαφόν 18%

Έφη Αχτσιόγλου

Παράθυρο για μείωση του ανώτατου πλαφόν στις περικοπές στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου άφησε από τις Βρυξέλλες η Υπ. Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «θα εξετάσουμε αν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του 18% του ορίου της προσωπικής διαφοράς». Επίσης ανέφερε ότι «κατά την άποψή μας η περικοπή των συντάξεων δεν ήταν απαραίτητη. Δε θα διακινδυνεύσουμε όμως τη συμφωνία με τους θεσμούς από τον Ιούνιο του 2017». Εξήγησε ότι είναι σημαντικό αυτήν τη στιγμή να ολοκληρώσει επιτυχώς τη συμφωνία – πακέτο για την 4η αξιολόγηση, για το χρέος και για την επόμενη ημέρα.

Η υπουργός παραδέχθηκε ότι οι συντάξεις είναι χαμηλές. Εκτίμησε ότι μακροπρόθεσμα οι δαπάνες για τις συντάξεις θα προσεγγίσουν τον μέσο όρο της ΕΕ. Ανέφερε επίσης ότι η δαπάνη διαμορφώθηκε στο 17,3% του ΑΕΠ το 2016, και υπολογίζεται να μειωθεί στο 13,4% το 2020 και στο 12% το 2030.

Υπό αυτό το πρίσμα δήλωσε ότι «μετά τον Αύγουστο του 2018 θα δούμε πόσος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς που πλήττονται ή να περιορίσουμε το μέτρο».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Συνταξιοδοτικό: Παράθυρο Αχτσιόγλου για αλλαγή του πλαφόν 18%! https://www.insurancedaily.gr/syntaxiodotiko-parathyro-achtsioglou-gia-allagi-tou-plafon-18/