Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι συστάσεις του κ. Γ. Στουρνάρα στην ΕΑΕΕ


Η εταιρική διακυβέρνηση και ο τρόπος με τον οποίο ασκείται από τις ασφαλιστικές, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του ελεγκτικού μηχανισμού της Τ.τ.Ε.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Πληροφορίες του ID αναφέρουν ότι, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο διοικητής της Τ.τ.Ε., κ. Γιάννης Στουρνάρας, με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τόνισε ότι η εποπτική αρχή θα επιμείνει στην τήρηση των αρχών του Solvency II, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πως οι εταιρείες αντιλαμβάνονται την έννοια της εταιρικής διακυβέρνησης και κατά συνέπεια του εσωτερικού ελέγχου και της διαφάνειας στη λειτουργία τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί ότι ορισμένες ασφαλιστικές παραμένουν μερικώς προσκολλημένες στην κουλτούρα διοίκησης προ Solvency II, την οποία θα πρέπει, σύμφωνα με το διοικητή της Τ.τ.Ε., να εγκαταλείψουν. Βέβαια, ο κ. Στουρνάρας αναγνώρισε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα προσαρμογής στο νέο καθεστώς εταιρικής διακυβέρνησης, όμως εκτίμησε ότι ο τελικός στόχος δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος, τόσο στην κοινοτική οδηγία IDD περί ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το Φθινόπωρο, όσο και στο Γενικό Κανονισμό GDPR περί διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων, υπογράμμισε ότι απαιτείται η προσοχή του συνόλου της αγοράς, ώστε σε εύλογο χρόνο ο κλάδος να προσαρμοστεί χωρίς προβλήματα στα νέα δεδομένα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το ζήτημα της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα πολίτη επισημαίνοντας ότι, παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Για το λόγο αυτό, φέρεται να ζήτησε από την Ένωση να στηρίξει τα μέλη της ώστε από κοινού να συμβάλλουν ώστε ο κλάδος να διεισδύσει περισσότερο στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη συνείδησή της.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight − five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οι συστάσεις του κ. Γ. Στουρνάρα στην ΕΑΕΕ! https://www.insurancedaily.gr/systasis-tou-k-g-stournara-stin-eaee/