Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τα 14 δυνατά σημεία της Ευρωπαϊκής Πίστης


13245305_1039740999412957_5660297739986253664_nΤηρώντας απαρέγκλιτα τις αρχές που απορρέουν από την πελατοκεντρική φιλοσοφία και το σεβασμό προς τον άνθρωπο η Ευρωπαϊκή Πίστη συνεχίζει την 38χρονη πορεία της, ενισχύοντας τη δυναμική της και τα στοιχεία που τη διακρίνουν στην ασφαλιστική αγορά.

Η Εταιρεία είναι σήμερα η μόνη ασφαλιστική εισηγμένη στο ΧΑ και υπάγεται σε πλήρη φορολογικό, οικονομικό, νομικό και διοικητικό έλεγχο. Ακολουθώντας συνετή πολιτική και στόχευση δεν έχει καταγράψει από την αρχή της λειτουργίας της καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή και δεν έχει καμίας μορφής δανεισμό. Πρόσφατα ανακοίνωσε και τη συνεργασία της με την EBRD, που συμμετέχει σε ποσοστό 15%  στο μετοχικό της κεφάλαιο, καθώς και των δύο επενδυτικών σχημάτων –Orasis Fund SPC και Serengeti Asset Management– που κατέχουν έκαστο το 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου. Στο χαρτοφυλάκιό της εντάσσονται περισσότερα από 500.000 ασφαλιστήρια και ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά τα 280 εκατ. ευρώ.

Επενδύοντας στους ανθρώπους και το δίκτυό της, τα τελευταία χρόνια έχει επιβραβεύσει το ανθρώπινο δυναμικό της με πρόσθετες απολαβές που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία δεν έχει μειώσει τις απολαβές των εργαζομένων της.

Τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν:

1.      Είναι ελληνική και αποτελεί κέντρο λήψεως αποφάσεων.

2.      Παρέχει πλήρεις υπηρεσίες καλύπτοντας κάθε ανάγκη ή και επιθυμία των προσώπων – φυσικών και νομικών- που την εμπιστεύονται. Υπηρεσίες ασφαλιστικές κάθε κλάδου.

3.      Δεν αποτελεί προσωπική ιδιοκτησία κανενός. Κανείς δεν είναι και νιώθει ιδιοκτήτης. Κανείς δεν έχει το 51% και η αντίληψη «το αφεντικό και οι άλλοι» είναι αποκλεισμένη. Αποτελεί κοινοκτημοσύνη 1.000 και πλέον εργαζομένων στην Εταιρεία (με σχέσεις μαζί της όχι μόνο εισοδηματικές αλλά και περιουσίας), καθώς και 4.000 περίπου μετόχων.

4.      Είναι η μόνη ασφαλιστική εισηγμένη στο ΧΑ.

5.      Έχει 38 χρόνια παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, έχοντας σημειώσει αποδόσεις πάνω από τα συνήθη όρια, όπως ενδεικτικά σε μέσο όρο 37ετίας αύξηση κύκλου εργασιών κατά 23%, καθαρής θέσης 23,5%, ενεργητικού 25,5%, αποθεμάτων 26% και απασχόλησης 16%. Στα τελευταία 6 χρόνια της οικονομικής κρίσης και της οικονομικής ύφεσης αύξησε την παραγωγή της κατά 50% έναντι μείωσης του συνόλου της αγοράς κατά 33%.

6.      Απασχολεί πάνω από 5.000 ασφαλιστικούς συμβούλους και 405 άτομα ως έμμισθο προσωπικό.

7.      Έχει επιλεγεί από την ΤτΕ και ήταν μεταξύ των 4 μόνο ασφαλιστικών ομίλων που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό stress test και βγήκε αλώβητη από αυτή τη διαδικασία, χωρίς να απαιτηθεί καμία αύξηση κεφαλαίου.

8.      Απορρόφησε τη ζημιά από το PSI των ελληνικών ομολόγων σε μία χρήση και δεν μπήκε στη διαδικασία της τριετούς ρύθμισης της ΤτΕ για την απόσβεση αυτών των ζημιών, όπως έκανε σχεδόν το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς.

9.      Δεν έχει επί 38 χρόνια καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή ούτε μίας ημέρας, ούτε μία φορά. Δεν έχει τραπεζικό ή άλλης μορφής δανεισμό και έχει καταβάλλει 100άδες εκατομμύρια σε φόρους, τέλη και υποχρεώσεις προς το δημόσιο.

10.   Βραβεύτηκε για 5η χρονιά ως True Leader.

11.   Είναι η μόνη ασφαλιστική που πιστοποιήθηκε το 2014 με το μοντέλο SEE G (Social, Ethics, Environment, Gonvernance) και διακρίθηκε λαμβάνοντας το χρυσό βραβείο επιχειρηματικής ηθικής και εταιρικής υπευθυνότητας.

12.   Από την απαιτηθείσα ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών εταιρειών του 1,97 δισ. ευρώ που ζήτησε η ΤτΕ από το σύνολο της αγοράς η Εταιρεία δεν κλήθηκε να κάνει ΑΜΚ ούτε ένα ευρώ.

13.   Ελέγχεται από ανεξάρτητο εσωτερικό έλεγχο, ορκωτούς λογιστές, την ΤτΕ, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το ΧΑ, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ανάπτυξης, έχοντας δώσει διαπιστευτήρια συνεπούς τήρησης των νόμων και όλων των υποχρεώσεων της.

14.   Διαχειρίζεται πάνω από 500.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια, έναν κύκλο εργασιών πάνω από 170 εκατ. και ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο πάνω από 283 εκατ. ευρώ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τα 14 δυνατά σημεία της Ευρωπαϊκής Πίστης! https://www.insurancedaily.gr/ta-14-dynata-simia-tis-evropaikis-pistis/