
Τέσσερα… hot σημεία θα προσδιορίσουν την τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη χορήγηση έκπτωσης 10% επί του ΕΝΦΙΑ προς τους ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν ασφαλίσει τα ακίνητά τους έναντι φυσικών καταστροφών.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων που ήδη έλαβαν χώρα μεταξύ του υπουργείου και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τα στελέχη της ΕΑΕΕ, μεταξύ άλλων, ζήτησαν να διασφαλιστούν:
– το εύρος των παροχών, ώστε κάθε συμβόλαιο ασφάλισης να καλύπτει τους κινδύνους του σεισμού και των φυσικών φαινομένων.
– ότι η διάρκεια ασφάλισης θα είναι ενός έτους, ότι δηλαδή δεν θα υπάρχουν παράθυρα στο νόμο που θα δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να ασφαλίζουν την περιουσία τους για διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
– ο ψηφιακός έλεγχος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ώστε μέσα από αυτοματοποιημένες διαδικασίες η ΑΑΔΕ να ενημερώνεται άμεσα και ορθά προκειμένου να αναγνωρίζει στους ιδιοκτήτες ακινήτων την έκπτωση 10% επί του ΕΝΦΙΑ.
– ότι δεν θα χαθεί ασφαλιστικά το β΄ εξάμηνο του έτους, δεδομένου ότι η έκπτωση φόρου θα αναγνωρίζεται μόνο όταν το ακίνητο θα είναι ασφαλισμένο για διάστημα ενός έτους.
Σχόλια

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
1,2 εκατομμύρια σπίτια στην Αγγλία στο “έλεος” των πλημμυρών
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ERGO: Σταθερός σύμμαχος στη νέα εποχή της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ο χάρτης των ασφαλισμένων κατοικιών στην Ελλάδα

Στα 40 εκατ. έφτασε η έκπτωση επί του ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες

Στο 18,2% το ποσοστό ασφαλιστικής κάλυψης των κατοικιών

Αγορά σπιτιού με δάνειο: Τι καλύπτει (και τι όχι) η υποχρεωτική ασφάλιση

Πώς να ασφαλίσετε σωστά το σπίτι σας

Μικρός αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων χάνει την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ στην τροποποιητική δήλωση







