Τα νέα μέτρα στήριξης: Τι γίνεται με το δώρο του Πάσχα, τις συμβάσεις, τις συντάξεις και το επίδομα
Insurancedaily | Ασφαλιστικά Νέα
Ασφαλιστικές Εταιρείες
Αγγελίες
Video
  • #Statistics2020
  • #Bestof 2020
  • #Covid-19
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΝΑ ΝΟΜΟ
    • Νομός Αργολίδας
    • Νομός Αχαίας
    • Νομός Βοιωτίας
    • Νομός Δράμας
    • Νομός Ευβοίας
    • Νομός Ηρακλείου
    • Νομός Θεσσαλονίκης
    • Νομός Καβάλας
    • Νομός Κέρκυρας
    • Νομός Κοζάνης
    • Νομός Κυκλάδες
    • Νομός Λάρισας
    • Νομός Λασιθίου
    • Νομός Μαγνησίας
    • Νομός Πιερίας
    • Νομός Ρεθύμνου
    • Νομός Σερρών
    • Νομός Φθιώτιδας
    • Νομός Χανίων
  • MARKETING & SALES
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ
Insurancedaily.gr
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΝΑ ΝΟΜΟ
    • Νομός Αργολίδας
    • Νομός Αχαίας
    • Νομός Βοιωτίας
    • Νομός Δράμας
    • Νομός Ευβοίας
    • Νομός Ηρακλείου
    • Νομός Θεσσαλονίκης
    • Νομός Καβάλας
    • Νομός Κέρκυρας
    • Νομός Κοζάνης
    • Νομός Κυκλάδες
    • Νομός Λάρισας
    • Νομός Λασιθίου
    • Νομός Μαγνησίας
    • Νομός Πιερίας
    • Νομός Ρεθύμνου
    • Νομός Σερρών
    • Νομός Φθιώτιδας
    • Νομός Χανίων
  • MARKETING & SALES
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Insurancedaily.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
aig-cyber-edgegif

Τα νέα μέτρα στήριξης: Τι γίνεται με το δώρο του Πάσχα, τις συμβάσεις, τις συντάξεις και το επίδομα

Insurancedaily editorial team Insurancedaily editorial team •
20/03/2020
• Οικονομία - Πολιτική
2 min
Βρούτσης
Share on Facebook

Νέο πακέτο μέτρων ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός, κος Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Σε κοινή διυπουργική συνέντευξη τύπου, ο Υπ. Εργασίας, κος. Γιάννης Βρούτσης εξειδίκευσε τα μέτρα αυτά σ΄ο,τι αφορά το δικό του χαρτοφυλάκιο.

Αναλυτικά, η δήλωση του κου Βρούτση έχει ως εξής :

«Τα 3 Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας και η κυβέρνηση συνολικά στο  πλαίσιο των χθεσινών εξαγγελιών του Πρωθυπουργού βρισκόμαστε ξανά ενώπιων σας, καθώς τα νέα θετικά δεδομένα που προέκυψαν από τη επιτυχία της κυβέρνησης να ενταχθεί η χώρα στο καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ μας δίνει τη δυνατότητα, πάντα προσεκτικά και υπεύθυνα, να διευρύνουμε το δίχτυ της κοινωνικής και οικονομικής μας παρέμβασης υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων και των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα:

Α. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟΥΣ (βάσει ΚΑΔ)

Ως έκτακτο μέτρο, για τους εργοδότες που μειώνεται σημαντικά ο τζίρος τους δίνουμε τη δυνατότητα υπαγωγής των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι που υπάγονται στο καθεστώς της αναστολής της εργασιακής τους σύμβασης γίνονται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζόμενη επί του ονομαστικού τους μισθού.

Πιο συγκεκριμένα,

1. Όσες επιχειρήσεις-εργοδότες πλήττονται σημαντικά από τις συνέπειες του φαινομένου του Κορωνοϊού  και για να προσαρμοστούν οι λειτουργικές ανάγκες τους στο δυσμενές περιβάλλον που δημιουργείται ένεκα του φαινομένου, θα μπορούν με απόφασή τους, να θέσουν μέρος ή όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες που πλήττονται, καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και ορίζονται βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

2. Το μέτρο αυτό, μπορεί να εφαρμοστεί για ένα μήνα, με δυνατότητα παράτασης, εφόσον δεν έχουν βελτιωθεί οι σημερινές συνθήκες.

3. Το μέτρο αυτό είναι απολύτως προσωρινό, έκτακτο και αναγκαίο για

-την προστασία της δημόσιας υγείας,

-την συγκράτηση των απολύσεων και την παρεμπόδιση των καταχρηστικών πρακτικών

-τη μείωση των λειτουργικών εξόδων (μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους) των επιχειρήσεων που πλήττονται, παρέχοντας τη δυνατότητα σε αυτές να αντέξουν τις αρνητικές συνέπειες του φαινομένου του κορωνοϊού,

Απλώνουμε λοιπόν δίχτυ της κοινωνικής και οικονομικής προστασίας στον κόσμο της εργασίας και δίνουμε σημαντικές ανάσες στις επιχειρήσεις για να αντέξουν τον κραδασμό. 

4. Για το διάστημα που η επιχείρηση κάνει χρήση του μέτρου αυτού, ένεκα των εκτάκτων συνθηκών, ρητά απαγορεύεται να προβεί σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας του συνόλου του προσωπικού της και σε περίπτωση που το πραγματοποιήσει η απόλυση είναι άκυρη .

5. Με την ολοκλήρωση του χρόνου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό  θέσεων εργασίας, για το ισόποσο χρονικό διάστημα, με εκείνο που έκανε χρήση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

6. Άρα οι εργαζόμενοι που θα είναι ΤΕΛΙΚΑ δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης,  θα είναι :

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι που τελούν ήδη ή τυχόν θα τελούν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας μέχρι τις 30.4.2020 αλλά υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στην ειδική πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη μέχρι 31.3.2020.

7.Το ποσό των οκτακοσίων ευρώ (800€), θα είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο και μη συμψηφιστέο.

8. Ο εργοδότης υποχρεούται να δηλώσει τους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και να το γνωστοποιήσει ταυτόχρονα και στους εργαζόμενους του.

9.Στη περίπτωση που ο εργοδότης  δεν δηλώσει τους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ,  θα αποκλείεται από την υπαγωγή του στα ευεργετικά μέτρα αναστολής οφειλών, δόσεων και καταβολών προς το δημόσιο.

10.Ο εργαζόμενος για να λάβει την οικονομική ενίσχυση, θα δηλώνει σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα τηρείται για αυτό τον σκοπό στη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου ότι έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του.

Οι λεπτομέρειες εφαρμογής των όσων είπα θα οριστούν νομοθετικά και κανονιστικά εντός των επόμενων 24 ωρών.

Β. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (1.3.2020)

Όπως  είπε και ο Πρωθυπουργός στο χθεσινό διάγγελμά του και για την υπεράσπιση της αρχής της ίσης μεταχείρισης, δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, θα είναι και όλοι όσοι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση ή απολύθηκαν από την 1.3.2020 έως σήμερα, ανεξάρτητα από το αν γίνονται δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας και αυτό, γιατί δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε κανέναν συμπολίτη μας ως παράπλευρη απώλεια των δυσμενών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία.

Έτσι, στηρίζουμε το σύνολο του κόσμου της εργασίας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Γ. ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ

Προκειμένου να δώσουμε οξυγόνο στις επιχειρήσεις-εργοδότες, που δέχονται απίστευτη πίεση στη ρευστότητα τους και οι οποίες πρέπει να μείνουν όρθιες για την επόμενη μέρα μετά την κρίση που περνάμε, τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να καταβάλουν το ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ, στο σύνολό του και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο, στους εργαζόμενους τους, το καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας, χωρίς αυτή η αναβολή να επιφέρει κυρώσεις. Αντίθετα με την χρονική μετάθεσή του μεταφέρονται και οι ποινικές και άλλες κυρώσεις μη πληρωμής του στο νέο χρόνο καταβολής του.

Ασφαλώς όσοι εργοδότες μπορούν, έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν κανονικά το ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ στους εργαζόμενούς τους κάτι για το οποίο τους προτρέπω και το συνιστώ.

Υπόχρεοι για την καταβολή του ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ είναι όλες οι επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το αν έχει ανασταλεί η επιχειρηματική τους δραστηριότητα ή πλήττονται με δραστική μείωση του τζίρου τους  ή λειτουργούν πλήρως και κανονικά.

Δ.ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Επιπλέον στην προσπάθεια διευκόλυνσης των συνταξιούχων όσο αφορά στην αποφυγή συνωστισμού αλλά και για χάρη της οικονομικής τους διευκόλυνσης των ίδιων, φέρνουμε χρονικά πιο μπροστά την καταβολή των συντάξεων και σε διαφορετικούς χρόνους ανά φορέα.

Συγκεκριμένα, η καταβολή θα   πραγματοποιηθεί ως εξής:

-Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ ,θα καταβληθούν  στις 24 Μαρτίου 2020, ημέρα Τρίτη, αντί της 26ης  Μαρτίου 2020.

-Οι συντάξεις του δημοσίου θα καταβληθούν στις 27 Μαρτίου 2020 ημέρα Παρασκευή αντί της 30ης Μάρτιου 2020

-Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θα καταβληθούν στις 30 Μαρτίου 2020, ημέρα Δευτέρα»                                

Ετικέτες: FeaturedΒρούτσηςΚορωνοϊόςΣΥΝΤΑΞΕΙΣ€800 επίδομα
syn2020webads468x60corporategif

Διαβάστε Επίσης Posts

Engin Akyurt ,Pixabay
Κοινωνική Ασφάλιση

Kαταβάλλονται σήμερα σε 611.618 δικαιούχους αποζημιώσεις ειδικού σκοπού

Mar 5, 2021
Π. Τσακλόγλου
Κοινωνική Ασφάλιση

Π. Τσακλόγλου: Η Σουηδία ως πρότυπο στο σύστημα επικουρικής ασφάλισης που ετοιμάζουμε

Mar 3, 2021
Κοινωνική Ασφάλιση

Κ. Χατζηδάκης: Ευκαιρία για εργαζομένους και επιχειρήσεις η τηλε-εργασία, αν ρυθμιστεί σωστά

Mar 2, 2021
Οικονομία - Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας στην τηλεδιάσκεψη του ΕΕΑ: «Υπομονή λίγες εβδομάδες»

Feb 24, 2021
Gerd Altmann, Pixabay
Οικονομία - Πολιτική

Μέτρα για στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τον κορωνοϊό σε ν/σ

Feb 16, 2021
Οικονομία - Πολιτική

Ολοκληρώθηκε το επενδυτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων από τη Fraport Greece

Feb 11, 2021

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 17 =

eurolife-new-banner-may-2020gif
cover1gif

TOP#5 Insurancedaily

  • Aσφαλιστικοί απατεώνες: Πώς η ΕΑΕΕ σχεδιάζει να τους “πιάσει”

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • Πώς κάμφθηκαν οι ενστάσεις για το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Δυσαρέσκεια από τις ασφαλιστικές για την αναθεώρηση της Solvency II

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Γιατί θα είναι δύσκολο και το 2021 για την ιδιωτική ασφάλιση

    30 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Κλείνουν ευκολότερα οι πληγές όταν «αναπνέουν»;
    Μύθος ή αλήθεια;

    1433 shares
    Share 577 Tweet 357
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • SITEMAP
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Call us: +30 210 9594121
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
    • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΝΑ ΝΟΜΟ
    • Νομός Αργολίδας
    • Νομός Αχαίας
    • Νομός Βοιωτίας
    • Νομός Δράμας
    • Νομός Ευβοίας
    • Νομός Ηρακλείου
    • Νομός Θεσσαλονίκης
    • Νομός Καβάλας
    • Νομός Κέρκυρας
    • Νομός Κοζάνης
    • Νομός Κυκλάδες
    • Νομός Λάρισας
    • Νομός Λασιθίου
    • Νομός Μαγνησίας
    • Νομός Πιερίας
    • Νομός Ρεθύμνου
    • Νομός Σερρών
    • Νομός Φθιώτιδας
    • Νομός Χανίων
  • MARKETING & SALES
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • Υγεία
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist