Κοινωνική Ασφάλιση

Ταμεία: 3 σημεία-κλειδιά για τις 120 δόσεις


Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες επιχειρήσουν να υποβάλλουν αίτηση για ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών σε έως 120 δόσεις. Και αυτό γιατί δεν είναι αναρτημένα όλα τα χρέη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), ενώ δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα τα ειδοποιητήρια από την εκκαθάριση των εισφορών του 2018. Με εγκύκλιο του, ο ΕΦΚΑ δίνει κατευθύνσεις για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

1. Εάν εκκρεμεί αίτημα ενός οφειλέτη για διαγραφή οφειλών λόγω “εύλογης” αμφιβολίας ως προς την υποχρέωση καταβολής τους, οι οφειλές δεν εμφανίζονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑΟ. Θα εμφανιστούν μετά την έκδοση σχετικής απόφασης. Τυχόν οφειλές που δεν περιλαμβάνονται ή θα προκύψουν θα ενταχθούν και αυτές στη ρύθμιση με ανακαθορισμό του ποσού των δόσεων.

2. Οι οφειλές προς όλους τους φορείς ενδέχεται να μην εμφανίζονται ταυτόχρονα, όταν εκτελούνται εργασίες προσδιορισμού τους. Ο οφειλέτης μπορεί να οριστικοποιήσει το αίτημά του για ρύθμιση των ήδη αναρτημένων (σ.σ. στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ) ασφαλιστικών χρεών του. Όταν αναρτηθούν οι υπόλοιπες οφειλές, θα προωθηθούν προς ένταξη στη ρύθμιση σύμφωνα με την αρχική του επιλογή. . Όταν αναρτηθούν οι λοιπές οφειλές, ο οφειλέτης θα ενημερωθεί με ηλεκτρονική αλληλογραφία (email). Οι νέες οφειλές θα διαβιβασθούν στο ΚΕΑΟ σύμφωνα με την αρχική σας επιλογή. Επίσης, όσοι έχουν υποβάλλει αίτημα για τις 120 δόσεις, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και δεν έχουν εμφανισθεί ακόμη οι οφειλές, το αίτημά σας θεωρείται εμπρόθεσμο (εφόσον έχει γίνει έως την 30η Σεπτεμβρίου).

3. Όποιος οφειλέτης επιθυμεί να προχωρήσει στη ρύθμιση του συνόλου των οφειλών του, θα πρέπει να αναμένει την ανάρτηση των υπόλοιπων οφειλών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και έπειτα να τις εντάξει στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Και σ’ αυτήν την περίπτωση είναι δυνατή η υποβολή αιτήματος, προκειμένου να μη χαθεί η προθεσμία της 30ης Σεπτεμβρίου, ενώ η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τεχνικά με την ανάρτηση του συνόλου των οφειλών.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − eight =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ταμεία: 3 σημεία-κλειδιά για τις 120 δόσεις! https://www.insurancedaily.gr/tameia-3-simeia-kleidia-gia-tis-120-doseis/