Κοινωνική Ασφάλιση

Ταμεία: «Παγώνουν» οι κατασχέσεις μέχρι να βγει η νέα ρύθμιση

Αναστάσιος Πετρόπουλος

Εντολή στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) έχει δοθεί έτσι ώστε να μην προχωρά σε αναγκαστική εκτέλεση είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τάσος Πετρόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε πως «είμαστε στις λεπτομέρειες και πολύ σύντομα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερους από 600.000 ελεύθερους επαγγελματίες να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές τους οφειλές» ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, με τον επαναϋπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, αυτές θα μειωθούν δραστικά μέχρι και κατά 70%. «Οφειλή 70.000 ευρώ θα πέσει στις 20.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα μπορεί να βλέπει ο κάθε οφειλέτης, μέσα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υπάρχει, ποιο ποσό όφειλε και ποιο ποσό θα οφείλει αν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Με αυτό το απλό σύστημα θα βγει ένας βραχνάς από το λαιμό 900.000 συμπολιτών μας ενώ παράλληλα και οι ασφαλιστικές οφειλές θα είναι εισπράξιμες».

«Θα υπάρξει εκτόξευση των εσόδων με το ευνοϊκό αυτό μέτρο καθώς οι ρυθμίσεις θα είναι πολύ καλύτερες για τους οφειλέτες σε σχέση με το παρελθόν. Είναι ένα δίκαιο μέτρο, στα πραγματικά μέτρα του κάθε ασφαλισμένου ώστε να του δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις» υπογράμμισε.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 16 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ταμεία: «Παγώνουν» οι κατασχέσεις μέχρι να βγει η νέα ρύθμιση! https://www.insurancedaily.gr/tamia-pagonoun-kataschesis-mechri-na-vgi-nea-rythmisi/