Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Θανατηφόρο τροχαίο με όχημα χωρίς οδηγό


tesla-model-s-autopilotΑνησυχίες για το κατά πόσο τελικά είναι ασφαλή τα οχήματα χωρίς οδηγό εγείρει το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα που καταγράφηκε στην Florida και κόστισε τη ζωή σε έναν 40χρονο. Σύμφωνα με το insurancejournal οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ διεξάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν για το ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα Tesla Sedan και ένα φορτηγό έφταιγε το σύστημα “autopilot” του πρώτου.

Το σύστημα αυτόματου πιλότου φαίνεται – σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- ότι δεν αναγνώρισε λόγω του έντονου φωτός του ηλίου ότι πλησίαζε κοντά σε φορτηγό με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιηθούν τα φρένα του οχήματος, τα δύο οχήματα να συγκρουστούν και το sedan να εκτραπεί της πορείας του και να προσκρούσει σε στύλο.

Σύμφωνα με την Tesla το συγκεκριμένο ατύχημα είναι το πρώτο που θανατηφόρο που συμβαίνει μετά 130 εκατ. χιλιόμετρα που έχουν διανύσει τα οχήματα χωρίς οδηγό.  Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι μετά από το ατύχημα οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν κατά 2,7%.

Πάντως εάν τελικά αποδειχθεί ότι το σύστημα αυτόματου πιλότου δεν αναγνώρισε το φορτηγό, η Tesla θα πρέπει να ανακαλέσει τα οχήματα που κυκλοφορούν για να επισκευάσει τυχόν βλάβες. Σύμφωνα με τον Clarence Ditlow, εκτελεστικό διευθυντή του Κέντρου για την Ασφάλεια Οχημάτων «το σύστημα αυτόματου πιλότου του Tesla πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζει όλες τις δυνατές συνθήκες του δρόμου. Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο ελάττωμα και θα πρέπει να ανακληθούν τα οχήματα».

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 5 =

To Top