
Αυξημένο κατά περίπου 370 εκατ. ευρώ καταγράφηκε το ενεργητικό των ασφαλιστικών εταιρειών στα αμοιβαία κεφάλαια το β΄ τρίμηνο της φετινής χρονιάς σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο αυτής.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή υποκατηγορίας ενεργητικού που διαπιστώθηκε στο εξεταζόμενο διάστημα για τις ασφαλιστικές εταιρείες, γεγονός το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση της συνολικής αξίας αυτού, στα 6,808 δισ. ευρώ από 6,438 δισ. ευρώ που ήταν ένα τρίμηνο πριν.
Συνέπεια των ανωτέρω, η συμμετοχή των αμοιβαίων κεφαλαίων στο σύνολο του ενεργητικού των ασφαλιστικών εταιρειών αυξήθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2025 στο 31,7% από 30,6% που ήταν ένα τρίμηνο πριν.
Η αύξηση των διαθέσιμων σε αμοιβαία κεφάλαια αποδίδεται στις πωλήσεις νέων επενδυτικών προϊόντων από τι ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς και στη θετική πορεία που εμφανίζεται στις αποδόσεις των συγκεκριμένων τίτλων.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εκρηκτική άνοδος στις ατομικές ασφαλίσεις για cyber απάτες

6 στους 10 Έλληνες δεν αποταμιεύουν για τη σύνταξη

Σε υψηλό τριετίας η παραγωγή ασφαλίστρων 2025

220 εκατ. ευρώ “πρόσθετη” παραγωγή στις ασφαλιστικές

Ο χάρτης των ασφαλισμένων κατοικιών στην Ελλάδα

















