Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Θετικά σημάδια στην ασφαλιστική παραγωγή που καταγράφει άνοδο 3,7%


Θετικό πρόσημο 3,7% κατέγραψε η παραγωγή ασφαλίστρων το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2016, με άνοδο 5,1% στις ασφαλίσεις ζωής και 2,3% στις ασφαλίσεις κατά ζημιών. Τα στοιχεία των τελευταίων μηνών δείχνουν πως υπάρχει αφενός σταθεροποίηση στα μεγέθη της αγοράς και αφετέρου αρχίζει να διαφαίνεται μία ανοδική τάση, μετά από τις απώλειες που έχει υποστεί η ασφαλιστική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια.

par_1par_1Τον Νοέμβριο του 2016, οι ασφαλίσεις Ζωής αύξησαν την παραγωγή τους σε μηνιαία βάση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. Οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν επίσης άνοδο τον ίδιο μήνα (ο ένατος μήνας με αύξηση εντός του ενδεκαμήνου του 2016) με συνέπεια να καταγραφεί αύξηση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων σε μηνιαία βάση (+23,7%) για πέμπτο συνεχόμενο μήνα εντός του 2016.

par_2Συνολικά, η παραγωγή ασφαλίστρων του ενδεκαμήνου Ιανουαρίου-Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 3,7%, έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2015. Στις ασφαλίσεις ζημιών αύξηση 580,8% είχαν οι ασθένειες που αποτελούν περίπου το 1/10 του κλάδου, ενώ η πτώση στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου συνεχίζει να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό, δεδομένου ότι η αστική ευθύνη και τα χερσαία οχήματα αποτελούν το 50% των ασφαλίσεων ζημιών. Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν και οι δείκτες ακυρώσεων συμβολαίων σε σχέση με το 2015.

Δείτε εδώ τη μελέτη της ΕΑΕΕ

 


1 Comment

1 Σχολιο

  1. Εργανιαδης Α.

    Jan 19, 2017 at 1:55 PM

    Οι ασφαλίσεις κατά ζημιών το 2016 είχαν διψήφιο νούμερο αύξησης, καλά πήγαν…….

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Θετικά σημάδια στην ασφαλιστική παραγωγή που καταγράφει άνοδο 3,7%! https://www.insurancedaily.gr/thetika-simadia-stin-asfalistiki-paragogi-pou-katagrafi-anodo-37/