Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι σημαίνει για τις πιστοποιήσεις η ενσωμάτωση των συμβούλων στους πράκτορες

businessman_cooperation

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί μέσα στις επόμενες μέρες το σχέδιο για την ενσωμάτωση της Οδηγίας IDD στην ελληνική έννομη τάξη.

Μεταξύ των νέων δεδομένων που φέρει και που κατά την ΕΑΔΕ θα οδηγήσουν σε μία αγορά με ορθολογικότερη λειτουργία περιλαμβάνεται και η κατάργηση της επαγγελματικής κατηγορίας ασφαλιστικού συμβούλου και η ενσωμάτωση της στην κατηγορία του ασφαλιστικού πράκτορα.

Ωστόσο πρόκειται για μία αλλαγή που δεν επηρεάζει τη μέχρι τώρα λειτουργία της αγοράς. Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Γαβαλάκη, Γενικό Γραμματέα του ΕΕΑ, “η εξέλιξη αυτή δεν αλλάζει κάτι για τους επαγγελματίες που λειτουργούν με το καθεστώς της αποκλειστικής συνεργασίας ή που προωθούν ασφαλίσεις από περισσότερες από μία εταιρείες”.

Απλά ενοποιούνται τυπικά δύο κατηγορίες που έχουν τον ίδιο ρόλο. Όσον αφορά τις πιστοποιήσεις στις δύο κατηγορίες, αυτές αναμένεται να ενοποιηθούν και αυτοδίκαια οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι θα γίνουν ασφαλιστικοί πράκτορες.

Ωστόσο, θα υπάρξει μία χρονική προσαρμογή στους νέους επαγγελματίες καθώς απαιτείται εμπειρία τεσσάρων ετών για να γίνει κανείς πράκτορας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − fifteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τι σημαίνει για τις πιστοποιήσεις η ενσωμάτωση των συμβούλων στους πράκτορες! https://www.insurancedaily.gr/ti-simeni-ensomatosi-ton-symvoulon-stous-praktores-gia-tis-pistopiisis/