Κοινωνική Ασφάλιση

Τι θα γίνει με τις εκκαθαρίσεις των εισφορών του 2017-2018

Αναστάσιος Πετρόπουλος

Τρεις απαντήσεις σε ισάριθμες ερωτήσεις των εκπροσώπων των εμπόρων και βιοτεχνών έδωσε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τάσος Πετρόπουλος, αναφορικά με το ”καθεστώς” των ασφαλιστικών εισφορών τους:

1) Η ασφαλιστική ενημερότητα και ασφαλιστική ικανότητα δίδεται στους επαγγελματίες από τον ΕΦΚΑ, με την προϋπόθεση ότι αυτοί καταβάλλουν την ελάχιστη εισφορά.

2) Μόνο κατά το τρέχον έτος θα γίνει διπλή εκκαθάριση των εισφορών. Η πρώτη εκκαθάριση θα γίνει κατά τον τρέχοντα μήνα (σ.σ. Απρίλιο) με βάση τις καταβληθείσες εισφορές, ενώ η δεύτερη εκκαθάριση θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (για τις εισφορές του 2018) αφού πρώτα εκκαθαριστούν οι δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2017.

3) Οι περισσότεροι επαγγελματίες, γνωρίζοντας τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους κάνουν τις ορθές καταβολές εισφορές. Εξάλλου ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα μερικής καταβολής.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + 16 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τι θα γίνει με τις εκκαθαρίσεις των εισφορών του 2017-2018! https://www.insurancedaily.gr/ti-tha-gini-tis-ekkatharisis-ton-isforon-tou-2017-2018/