Ασφάλιση Κατοικίας Ειδήσεις & Νέα

Το 47,7% των ασφαλίσεων περιουσίας σε ανεξάρτητα δίκτυα και το 37,3% σε τράπεζες


Τη μερίδα του λέοντος έχουν στις ασφαλίσεις περιουσίας ανεξάρτητα δίκτυα και τράπεζες σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ για το 2018.

Τα ανεξάρτητα δίκτυα (μεσίτες, πράκτορες) συμμετέχουν κατά 47,7%, η συνεργασία με τις τράπεζες συμμετέχει με 37,3% επί του συνόλου, οι απευθείας πωλήσεις 7,5% και οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι (ιδιόκτητο δίκτυο) 7,4%.

Σύμφωνα με την απογραφή που διενέργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2011, υπήρχαν 6,4 εκατ. κατοικίες στην Ελλάδα, εκ των οποίων 4,1 εκατ. κατοικούμενες. Οι συμμετέχουσες ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην έρευνα της ΕΑΕΕ είχαν ασφαλίσει 1,0 εκατ. κατοικίες και 228 χιλιάδες λοιπούς κινδύνους στο τέλος του 2018.

Για τα συμβόλαια αυτά, η συνολική ασφαλισμένη αξία σε ότι αφορά την αθροιστική κάλυψη πυρός (κτιρίου και περιεχομένου) και απώλειας κερδών ήταν της τάξεως των 321 δισ. €, εκ των οποίων 124 δισ. € αφορούσαν στην ασφάλιση κατοικιών και 197 δισ. € σε λοιπούς κινδύνους.

Δείτε εδώ την έρευνα


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Το 47,7% των ασφαλίσεων περιουσίας σε ανεξάρτητα δίκτυα και το 37,3% σε τράπεζες! https://www.insurancedaily.gr/to-477-ton-asfaliseon-perioysias-se-anex/