ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Το Μυστικό της Συναλλαγής με τους Ανθρώπους


Secrets

Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να πείσεις κάποιον να κάνει κάτι.

Προσπάθησες ποτέ σου να σκεφτείς αυτό το θέμα; Ναι, μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Και αυτός είναι να κάνεις τον άλλο να θέλει να το κάνει. Να θυμάσαι. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Φυσικά μπορείς να κάνεις κάποιον να σου δώσει το ρολόι του χώνοντας του ένα περίστροφο στα πλευρά. Μπορείς να κάνεις τους υπαλλήλους σου να συνεργαστούν απειλώντας τους ότι θα τους απολύσεις – μέχρι να τους γυρίσεις την πλάτη. Μπορείς να αναγκάσεις ένα παιδί να κάνει ό,τι θέλεις εσύ απειλώντας το ή τιμωρώντας το. Αυτοί οι άξεστοι τρόποι, όμως, έχουν και πολύ αρνητικές επιπτώσεις. Ο μοναδικός τρόπος να σε πείσω να κάνεις οτιδήποτε είναι δίνοντάς σου αυτό που θέλεις. Τι θέλεις;

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ, είπε ότι τα πάντα που κάνουμε εσύ και εγώ ξεπηδούν από δύο κίνητρα. Τη γενετήσια ορμή και την επιθυμία του μεγαλείου. Να θυμάσαι αυτή τη φράση: “η επιθυμία να είσαι σπουδαίος”. Τι θέλεις; Ίσως όχι πολλά πράγματα, αλλά τα λίγα που θέλεις, τα λαχταράς με απίστευτη επιμονή. Ανάμεσα στα πράγματα που αποζητούν οι περισσότεροι άνθρωποι, είναι:

 • Η υγεία και η επιβίωση
 • Η τροφή
 • Ο ύπνος
 • Το χρήμα και τα πράγματα που αγοράζονται με χρήμα
 • Η μετά θάνατο ζωή
 • Η σεξουαλική ικανοποίηση
 • Η ευημερία των παιδιών τους
 • Η αίσθηση να είσαι σπουδαίος

Συνήθως, όλες αυτές οι επιθυμίες ικανοποιούνται – όλες εκτός από μία. Υπάρχει όμως και ένας πόθος – σχεδόν εξίσου βαθύς και εξίσου επιβλητικός όσο η λαχτάρα για φαΐ και ύπνο – που υλοποιείται σπάνια. Πρόκειται γι’αυτό που ο Φρόυντ αποκαλεί ” επιθυμία του μεγαλείου”.

Να είσαι “ανοιχτόκαρδος στην επιδοκιμασία και απλόχερος στον έπαινο”, και οι άνθρωποι θα θυμούνται με ευχαρίστηση τα λόγια σου και θα τα λατρεύουν και θα τα επαναλαμβάνουν. Δώσε αξία στους συνεργάτες σου και θα ανταμειφτείς.


1 Comment

1 Σχολιο

 1. Ergeniadis A.ermioni doxiadi

  Oct 27, 2014 at 9:07 AM

  Εμεις οι πρωην διαμεσολαβητες της ΑΣΠΙΣ και της C.V. τι πρεπει να λεμε στις εκατονταδες χιλιαδες εξαπατημενους πελατες μας;

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 16 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Το Μυστικό της Συναλλαγής με τους Ανθρώπους! https://www.insurancedaily.gr/to-mystiko-tis-synallagis-me-tous-anthr/