Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο Δήμος Αθηναίων συνάντησαν Ελβετούς επιχειρηματίες


Με πρωτοβουλία του Ελβετικού εθνικού φορέα Entrepreneurs’ Roundtable (Στρογγυλή Τράπεζα Επιχειρηματιών- ERT), πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων και Ελβετών επιχειρηματιών, με σκοπό την τόνωση των διμερών σχέσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace, στη Βουλιαγμένη, στις 22 Αυγούστου.

Στα πλαίσια της στρατηγικής της νέας κυβέρνησης για την ενίσχυση του μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας, φέτος το ενδιαφέρον του ERT στράφηκε στην Ελλάδα. Στη συνάντηση αυτή, τα δύο μέρη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με το νέο πολιτικό, οικονομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο της χώρας με σκοπό την υποστήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και την προώθηση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και οι Υφυπουργοί  Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Βιομηχανία & Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης, Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημόσιες Επενδύσεις και ΕΣΠΑ, Γιάννης Τσακίρης, ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης καθώς και ο Νικόλαος Μακρόπουλος, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος της Ευρώπη Ασφαλιστική.

Κατά την ομιλία του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων έκανε λόγο για τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποστηρίξει μεγάλα και σημαντικά έργα, ενώ για τους τομείς ευθύνης τους μίλησαν και οι παρευρισκόμενοι Υφυπουργοί, με κοινό στόχο την αύξηση και υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Αντιδήμαρχος, Νικόλαος Μακρόπουλος, αναφέρθηκε στον στόχο του Δήμου Αθηναίων να αποτελέσει επενδυτικό πρότυπο για τη χώρα σημειώνοντας ότι η παρουσία των μελών του Entrepreneurs’ Roundtable αναδεικνύει την ευκαιρία που έχει η Αθήνα να προσελκύσει νέα διεθνή κεφάλαια και να πετύχει τον στόχο της, λειτουργώντας ως εθνικός και πολλά υποσχόμενος επενδυτικός προορισμός.

Εκτός από τους εκπρόσωπους ξένων εταιρειών, ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Καλίας, ελληνικής καταγωγής, Διευθύνων Σύμβουλος της VIO Chemicals AG, το παρόν έδωσαν και Έλληνες επιχειρηματίες, όπως ο Samaan Joseph, Πρόεδρος της Tanweer Group, ο Χάρης Δαυίδ, Managing Partner του LEVENTIS GROUP και ο Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο Δήμος Αθηναίων συνάντησαν Ελβετούς επιχειρηματίες! https://www.insurancedaily.gr/to-ypoyrgeio-anaptyxis-kai-o-dimos-athi/