ΥΓΕΙΑ

Του έκαναν κατά λάθος εγχείρηση στον εγκέφαλο


Σάλος στην Κένυα μετά την αποκάλυψη ότι χειρουργήθηκε λάθος ασθενής στον εγκέφαλο! Η χειρουργική ομάδα του νοσοκομείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Το σκάνδαλο, το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, είναι το τελευταίο κατά σειρά που συγκλονίζει το Εθνικό Νοσοκομείο Κενυάτα τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις που διέπραξαν μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού σε βάρος ασθενών και την απαγωγή ενός βρέφους.

Ο χειρουργός, δύο νοσοκόμες κι ένας αναισθησιολόγος τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας σχετικά με αυτήν τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε ο λάθος ασθενής, τονίζεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο. Η Υπουργός Υγείας Σίσιλι Καριούκι αποφάσισε, επίσης, να παύσει προσωρινά τον διοικητή του νοσοκομείου από τα καθήκοντά του. Όπως έγραψε η εφημερίδα Daily Nation, δύο άνδρες διακομίστηκαν την Κυριακή στο νοσοκομείο.

Ο ένας έπρεπε να χειρουργηθεί στον εγκέφαλο για να του αφαιρεθεί ένα αιμάτωμα, ενώ ο δεύτερος έπρεπε να υποβληθεί σε φαρμακευτική αγωγή, για την αντιμετώπιση ενός οιδήματος. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης οι γιατροί ανακάλυψαν ότι δεν υπήρχε αιμάτωμα στον εγκέφαλο του ασθενούς, τον οποίο εκείνη τη στιγμή χειρουργούσαν και ότι ο ασθενής αυτός δεν ήταν ο σωστός.

Το νοσοκομείο εξέφρασε «τη βαθιά του λύπη» για το περιστατικό και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να εγγυηθεί «την ασφάλεια και την υγεία του ασθενούς».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 7 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Του έκαναν κατά λάθος εγχείρηση στον εγκέφαλο! https://www.insurancedaily.gr/tou-ekanan-kata-lathos-egchirisi-ston-egkefalo/